"Хари Потър" и "Игра на тронове" получават живот в нова стрийминг платформа

"Хари Потър" - вече като сериал и "Игра на тронове" ще заживеят в новосъздадената стрийминг платформа Max.
 
Warner Bros. Discovery обяви подробности за новата платформа, която ще комбинира съдържанието на HBO Max и Discovery+  на едно място. Обединената платформа ще предлага най-доброто от двете услуги на своите абонати в 4K Ултра HD качество.
 
Потребителите ще получат актуализиран интерфейс, като досегашните абонати на HBO Max би трябвало автоматично да осъществят прехода. 
 
Discovery+ пък ще продължи да се гледа в самостоятелното си приложение, съобщиха от компанията на пресконференция, на която  представиха новата услуга и многото й предстоящи оригинални заглавия, включително нов сериал - предистория на "Игра на тронове" и нов сериал по книгите на Дж. К. Роулинг. 
 
Сериалът за малкия магьосник ще бъде "вярна адаптация" на любимите книги за Хари Потър на Дж. К. Роулинг, която ще бъде и изпълнителен продуцент на проекта, според съобщение за медиите. Книгите на Роулинг за "Потър" са публикувани между 1997 и 2007 г. Телевизионният сериал ще включва актьорски състав от нови лица, които ще се превъплътят в ролите, направени преди 20 години  от Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт.
 
Очаква се сериалът да се излъчва в продължение на безпрецедентните 10 години, като се обещава, че всеки сезон "ще бъде автентичен спрямо оригиналните книги. 
 
Феновете на фентъзи сагата пък да очакват втори предисторически сериал от вселената на "Игра на тронове", озаглавен "A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight", базирана на новелите на автора Джордж Р.Р. Мартин от 2013 г. "Dunk and Egg".
 
Действието на предисторията се развива един век преди събитията в оригиналния "Игра на тронове", който се излъчваше от 2011 до 2019 г., и е един от най-големите хитове на HBO.  

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Машинист за 60 000 евро годишна заплата

13.11.2023

Отиде си Фезко от "Еуфория"

01.08.2023

"Еми": номинациите

14.07.2023

"Идолът" бе обявен за най-лошия сериал

06.07.2023