Продуцентите и актьорите в Холивуд раздадоха наградите си - ето кои филми ги спечелиха

На две отделни церемонии през уикенда Гилдиите на продуцентите и на актьорите в Холивуд раздадоха наградите си, седмица преди кулминацията на наградния сезон - Оскарите.
 
Нзависимият хит "Всичко навсякъде наведнъж" се очертава като големият фаворит, след като спечели водещите награди и на двете церемонии. Филмът, който съчетава елементи на комедия, научна фантастика, екшън с бойни изкуства и фентъзи, спечели приза на продуцентите за най-добър филм, в конкуренцията на номинираните заглавия "Топ Гън: Маверик", "Аватар: Природата на водата", "Черната пантера: Уаканда завинаги", "Вади ножовете 2", "Семейство Фейбълман", "Баншите от Инишерин", "Елвис", "Тар" и "Китът".
 
След наградата БАФТА, продукцията "Навални", посветена на руския опозиционер Алексей Навални, взе отличието на Гилдията на продуцентите за документален филм на годината. 
 
Комедийният сериал "Мечката" и драматичният "Белият лотос" бяха отличени в съответните телевизионни категории.
 
Наградата за анимация бе присъдена на "Пинокио" на Гийермо дел Торо. 
 
С почетения приз "Дейвид О. Селзник" бе удостоен актьорът и продуцент Том Круз.  "Искам да благодаря на студиата, на всички тях, на всеки един от вас, че ме научихте на това, което правите", каза той. "Позволихте ми приключенския живот, който исках - успях да пътувам по света, да работя и да гледам филми в толкова много страни, за да споделяме култури и да осъзнаем колко много общо имаме..., да се възхищаваме на различията си"., каза още холивудският ас. 
 
Лентата "Всичко навсякъде наведнъж"  спечели и голяма част от отличията на 29-ите годишни награди на Гилдията на актьорите. Церемонията се състоя в Лос Анджелис в неделя. Филмът спечели за най-добър актьорски състав, а с отделни призове се сдобиха  главната актриса Мишел Йео (на снимката), Ки Хи Куан за поддържаща мъжка роля, а за най-добра актриса в поддържаща роля беше отличена Джейми Лий Къртис. Наградата за Къртис беше изненадваща, защото за фаворитка беше смятана Анджела Басет с изпълнението си в "Черната пантера: Уаканда завинаги".
 
Отличието за най-добър актьор във водеща роля отиде при Брендън Фрейзър за ролята му в "Китът".
 
Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на Оскарите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.
 
В телевизионните категории бяха отличени актьорските състави на сериалите "Начално училище Абът" и "Белият лотос". За каскадьорски състав призът получи сериалът "Странни неща" .  

Свързани новини

Ново поприще

26.07.2024

20 години "Жената-котка"

26.07.2024

След дълга битка с рака

16.07.2024

Сагата продължава

15.07.2024

Шарън Стоун след инсулта

12.07.2024