Свалиха обвиненията от Алек Болдуин за фаталния инцидент с Халина Хътчинс

Обвиненията за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин във връзка със стрелбата на снимачната площадка на филма "Rust" ще бъдат оттеглени. Това заявиха адвокати на актьора
 
Доволни сме от решението да се прекрати делото срещу Алек Болдуин и насърчаваме правилното разследване на фактите и обстоятелствата на този трагичен инцидент“, казаха адвокатите му Люк Никас и Алекс Спиро.
 
 
Болдуин беше обвинен през януари за смъртта на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на уестърна в Ню Мексико миналата година. Ако беше признат за виновен, той можеше да бъде осъден на 18 месеца затвор.
 
Тежък инцидент с актьора Алек Болдуин на снимачната площадка
 
Актьорът не се призна за виновен за стрелбата и през есента на 2022 г. постигна споразумение с членовете на семейството на починалата, че няма да повдигат обвинения за убийството.
 
Въпреки това прокурорката на щата Ню Мексико Мери Кармак-Алтвайс каза тогава, че споразумението нямало да повлияе на окончателното решение дали ще бъде повдигнато наказателно обвинение срещу Болдуин. Сега нейното твърдение става невалидно, пишат световните агенции.
 
Прокуратурата на щата Ню Мексико обаче няма да оттегли обвиненията срещу Хана Гутиерес Рийд - отговорничката за оръжията на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" (Rust), свързани с фаталния инцидент с операторката Халина Хъчинс. 
 
Според източници, цитирани от Ройтерс, обвиненията срещу Рийд остават, въпреки че тези срещу Алек Болдуин, който произведе фаталния изстрел, ще отпаднат. 
 
Адвокатите на Хана Гутиерес Рийд на свой ред казаха, че очакват тя да бъде оправдана напълно в рамките на съдебния процес.
 
"Истината за случилото се ще излезе наяве и въпросите, на които отдавна търсим отговори, ще бъдат изяснени", се казва в изявлението на адвокатите Джейсън Боулс и Тод Булиън. 

Свързани новини

Съдебната сага няма край

23.10.2023

Отново снимат фаталния уестърн

19.04.2023

Съдът взе решение

01.02.2023

Докладът на ФБР излезе

15.08.2022

Все пак ще довършат "Rust"

18.05.2022