Излезе първият трейлър на продължението на епоса "Дюн"

Warner Bros и Legendary пуснаха първия официален трейлър на дългоочакваното продължение на научнофантастичната сага "Дюн".

Режисьор на лентата е Денис Вилньов, а действието продължава да се развива на Аракис, най-опасната и най-песъчливата планета във Вселената.

В "Дюн 2" Пол (Тимъти Шаламе) работи заедно с Чани (Зендая) и фремените, за да отмъсти на тези, които са унищожили семейството му, а на карта е поставена съдбата на Вселената.
 
Трейлърът показва Пол, който язди гърба на огромен пясъчен червей в пустините на Аракис, докато Чани и фремените го окуражават. Вижда се и новото попълнение в каста - Остин Бътлър, който влиза в ролята на другия племенник на барон Харконен - опасният Фейд-Рота.
 
Друго ново лице във втората част е актрисата Флорънс Пю - тя се превъплъщава в принцеса Ирулан Корино, която влиза в романтични отношения с Пол Атреидски.
 
Първата част на лентата излезе през 2021 година, беше номинирана за 10 награди "Оскар" и спечели шест. "В първия филм Пол е ученик, а във втория филм наистина виждаме как Пол се превръща в лидер", каза Шаламе пради дни в САЩ по време на първото показване пред публика на трейлъра.
 
Очаква се "Дюн 2" да излезе по кината в България на 3 ноември тази година.

Свързани новини

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024

Тъмната страна на историята

10.04.2024