"Малката русалка" оживява по-различна отвсякога

На 26 май се гмурваме в един от най-обичаните приказни светове на Дисни с "Малката русалка", под вещото ръководство на номинирания за Оскар Роб Маршал ("Карибски пирати: В непознати води", "Вдън горите").
 
Историята на очарователната Ариел оживява на големия екран с изключително амбициозна и впечатляваща игрална версия, която обещава да бъде не по-малко пленителна от едноименния анимационен филм от 1989 г., който дава началото на най-успешния период в историята на студиото. 
 
Малката русалка Ариел е пресъздадена от Хали Бейли. Смуглата актриса, която е само на 23 г., се въплъщава в образа на принцесата русалка, която мечтае да се превърне в човек. Световната премиера на филма се състоя в Лос Анджелис, повече от 30 години след излизането на оригинала. От 26 май филмът тръгва по кината. 
 
 
 
"Надеждите ми за този филм са просто хората да останат с любов, радост и щастие, след като го видят, и най-вече всички чернокожи малки момчета и момичета да могат да видят себе си в един такъв толкова мащабен проект“, каза Бейли на премиерата. 
 
След излизането на трейлъра на филма миналата година множество потребители споделиха расистки мнения. Сега обаче лентата се очаква с голямо вълнение от кинофеновете, като очакванията са, че продукцията е повече от внушителна. 

 
"Малката русалка" разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел - най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява.
 
 
 
Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде "целувката на истинската любов". Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя вечно ще принадлежи на Урсула като русалка. 
 
 
Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на Малката русалка от 26 май само в кината на 2D, 3D и 4DX. Дублиран и субтитриран.

Свързани новини

Драконите се завръщат

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

20.05.2024

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0