"Дюн: Част 2" представи новия си трейлър и още звездни попълнения

"Дюн" е един от най-успешните и награждавани филми, излезли през 2021 г.

Последната пълнометражна филмова адаптация на любимия научно-фантастичен роман на Франк Хърбърт е на режисьора-визионер Дени Вилньов (Блейд Рънър: 2049) и може да се похвали със звезден състав.

Неговото продължение "Дюн: Част 2", се стреми да надгради успеха на първия филм и вече е една от най-очакваните ленти през 2023 г. От официалния трейлър виждаме впечатляващ кадър на легендата Кристофър Уокън, който е едно от новите имена в продължението на фантастичния епос: 

Трейлърът от близо три минути отново ни потяпя в света на Франк Хърбърт. Пол Атреидски се обединява с Чани и Фремените, докато е на боен поход за отмъщение срещу заговорниците, които са унищожили семейството му. Изправен пред избор между любовта на живота си и съдбата на познатата вселена, той се опитва да предотврати едно ужасно бъдеще, което само той може да предвиди.

Новите лица в каста са актьорите Флорънс Пю, Остин Бътлър, който е неузнаваем, както и легендата Кристофър Уокън, който 
ще пресъздаде император Шадам IV. Френската кино звезда Леа Сейду също ще се присъедини към актьорския състав като лейди Марго, а списъкът с новодошлите попълва Сухейла Якуб, която ще играе Шишакли, лидер на Свободните. Последно стана известно още едно звездно име в продължението - Тим Блейк Нелсън ("О, братко, къде си?") в ролята на все още неразкрит герой в продължението.
 
"Дюн 2" първоначално трябваше да излезе на 20 октомври 2023 г., но към днешна дата се очаква да излезе по кината на 3 ноември 2023 г. 

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024