Брадли Купър се прицели в заветния "Оскар" с "Маестро"

Актьорът Брадли Купър се превъплъщава в образа на известния американски пианист, диригент и композитор от 20-и век Ленард Бърнстейн.

В биографичния филм „Маестро“ Купър играе главната роля, но също така е режисьор, продуцент и съсценарист (заедно с Джош Сингър).

Лентата направи своята премиера на фестивала във Венеция и получи ласкави отзиви, и се смята, че Купър е почти сигурен участник в надпреварата за Оскарите догодина.

Любопитното е, че досега един от най-популярните актьори в Холивуд има девет номинации  за статуетката - за „Наръчник на оптимиста“, „Роди се звезда“ и други, но не е печелил нито веднъж.

Биографичната лента е одобрена от семейството на Ленард Бърнстейн и копродуцирана от Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг. В своите два часа "Маестро" се фокусира върху емоционалния живот на композитора (1918-1990), неговата хомосексуалност и измъчената връзка със съпругата му - актрисата и активистка Фелисия Монтеалегре, изиграна от Кери Мълиган.

Брадли Купър преобразен в ролята на Ленард Бърнстейн

Необикновената кариера на композитора, който ще бъде запомнен с музиката на "Уестсайдска история", обаче остава на заден план. Бърнстейн е автор е на духова музика, симфонии, балети, опери, инструментални пиеси и филмова музика.

Подобно на първия си режисьорски опит в "Роди се звезда", в който участва заедно с Лейди Гага, Брадли Купър изследва по-задълбочено връзките между творчеството и емоционалния живот на артиста, не толкова професионалните му постижения. 
     
Според анализаторите актьорското изпълнение на Брадли Купър е изключително силно и го прави сигурен претендент в наградния сезон.

Също така, американската киноакадемия обича биографичните филми, така че няма да е изненада ако "Маестро" попадне в надпреварата и Купър получи номинация като негов продуцент. 

За първия си режисьорски опит "Роди се звезда" Брадли Купър не беше номиниран за "Оскар", но филмът спечели статуетката за песента, която той изпълнява заедно с Лейди Гага.

Въпреки че още е доста рано, анализаторите смятат, че сега Брадли Купър ще получи две номинации - за най-добър филм (като продуцент) и за най-добър актьор.

Дали с втория си режисьорски филм той ще има повече късмет, предстои да се разбере.

Свързани новини

Незабравимите награди ''Оскар''

14.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Кой ще пее на наградите ''Оскар''

06.03.2024

Ето кой ще се бори за "Оскар" 2024

24.01.2024

За четвърти път...

22.11.2023