Актьорът Юлиан Костов ще участва в сериала ''Белият лотос''

Един от най-успешните български актьори в Холивуд Юлиан Костов е избран да участва в третия сезон на отличения с награда "Еми" сериал на HBO ''Белият лотос''.

Българинът ще влезе в образа на руснак – роля, която преди това бе поверена на сръбско-руския артист Милош Бикович. Решението идва повече от седмица, след като Министерството на външните работи на Украйна критикува HBO заради избора на Бикович. Възмущението дойде заради направени публични коментари на актьора по въпроса за военния конфликт между Украйна и Русия.

Сезон 3, чиито снимки ще започнат скоро във и около островите Кох Самуи, Пукет и тайландската столица Банкок, ще надникне в живота на нова група гости в поредния луксозен хотел от веригата "Белият лотос". Премиерата на новите епизоди е предвидена за 2025 г. Сериалът е дело на Майк Уайт, който е сценарист и режисьор на епизодите. Първата част на "Белият лотос" се появи през юли 2021 г., получи 20 номинации за "Еми" в 13 категории и грабна победата в 10 от тях. Последваха 23 номинации за втората част, от които продукцията грабна пет статуетки.

Зрителите вече са виждали Костов в няколко продукции, достъпни в HBO в България - "Подстанция Темпъл", "Централа Берлин" и "Аз, вещицата". Сред скорошните му роли е и участието в продукцията Shadow and Bone на Netflix, която за съжаление беше прекратена след два сезона. Появи се и в играта Call of Duty: Modern Warfare III.

Свързани новини

Кои са победителите на наградите БАФТА?

19.02.2024

И Марк Ръфало на Алеята на славата

15.02.2024

Ако нарушиш правилата, ще си платиш

31.01.2024

Генезисът и началото на предстоящото

24.01.2024

Ето кой ще се бори за "Оскар" 2024

24.01.2024