"Мълчанието е злото": Каквото си направиш сам, никой не може да ти причини

Този септември злото не се вижда, злото не се чува… "Мълчанието е злото"! 
 
Древната сентенция "Ако не виждам злото, не чувам злото и не говоря нищо за него, аз съм защитен от него" има множество интерпретации и проявления (включително всеизвестната скулптура с трите мъдри маймуни на Хидари Дзингоро), но този септември тя е претворена на екран в най-смразяващата си версия – предвождания от виртуозния Джеймс Макавой психологически трилър "Мълчанието е злото".
 
 
Създаден по безпощадния едноименен филм на Kристиан и Мадс Тафдръп, "Мълчанието е злото" ни запознава с живеещото в Лондон американско семейство Лоис и Бен Долтън и 11-годишната им дъщеря Агнес, които по време на ваканция в Тоскана се сприятеляват с чаровна британска двойка Пади и Кира, и техния ням син Ант. 
 
 
Когато след известно време британците канят американците да им гостуват в идиличното им провинциално имение, Лоис и Бен приемат възможността да си отдъхнат от притискащите ги ежедневни тревоги. Но това, което започва като мечтана почивка, скоро се превръща в истински кошмар. Трейлърът ни запознава с двете семейства и ни потапя в безгрижния живот на изолираната провинция, но много скоро ставаме свидетели на ужаса, криещ се под лицето на привидната идилия.
 
 
С изключително напрежение и с усещане за надвиснала трагедия от първата до последната минута, "Мълчанието е злото" предлага незабравимо, ускоряващо пулса киноизживяване, което не се свени да разкрие някои болезнени истини за семейните взаимоотношение и склонността ни да си затваряме очите пред лицето на злото, за да не обидим някого. 
 
 
Режисьор и сценарист е Джеймс Уоткинс (Eden Lake, Жената в черно, Денят на Бастилията), по едноименния филм на Kристиан и Мадс Тафдръп. В ролите са Джеймс Макавой, Макензи Дейвис, Ашлин Франчози, Скут Макнейри, Аликс Уест Лефлер, Дан Хъф, Крис Хичен и др. 
 
"Мълчанието е злото" от петък, 13 септември, само в кината.
 

Свързани новини

Драконите се завръщат

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Свободата е за смелите

28.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

20.05.2024