Започнаха снимките на втория спиноф на "Игра на тронове"

Само преди няколко дни започна излъчването на втория сезон на "Домът на Дракона", а вече стана ясно, че са започнали снимките на новия спиноф на ''Игра на тронове'', озаглавен ''Рицарят на седемте кралства''. Това се случва в Белфаст, столицата на Северна Ирландия.

Адаптиран от новелата на Джордж Р. Р. Мартин "Странстващият рицар", първият сезон на Рицарят на седемте кралства ще проследи подвизите на младият, наивен, но и смел рицар сър Дънкан Високия и неговият дребен оръженосец Ег, приблизително 100 години преди събитията от ''Игра на тронове'' и 100 години след събитията от ''Домът на дракона'', когато родът Таргариен все още седи на Железния трон. Нито един от тях не подозира великата съдба, която ги очаква, нито с какви могъщи врагове ще трябва да се справят.

Пътуването им ще ги отведе до състезание, в което се сблъскват с няколко членове на династията Таргариен — включително принц Аерион Таргариен, принц Бейлор Таргариен и принц Маекар Таргариен — заедно с друг рицар, известен като Смеещата се буря, сър Лионел Баратеон и кукловод на име Тансел.

Вече са ясни още няколко лица от актьорския състав - към Питър Клафи и Декстър Сол Ансел, които влизат в ролите съответно на сир Дънкан Високия и неговият оръженосец Ег, се присъединяват Фин Бенет ("Истински детектив: Нощна страна") ще играе Ерион Таргариен, Бърти Карвел ("Короната") ще бъде Бейлор Таргариен, Танзин Крауфорд е Тансел, Даниел Ингс (Sex Education, The Gentleman) влиза в кожата на сир Лионел Баратеон, а Сам Спруел ("Фарго") е Мекар Таргариен.

Сериалът ще има общо 6 епизода, а за момента премиерната дата не е ясна. Сценаристи са Джордж Р. Р. Мартин и Айра Паркър, които също така са и изпълнителни продуценти заедно с Райън Кондал, Винс Джерардис, Сара Брадшоу и Оуен Харис, който е и режисьор на три от общо шестте епизода. Сара Адина Смит (“Lessons In Chemistry”, “Hanna”, “Buster’s Mal Heart”) също ще режисира три епизода.

Свързани новини

Много гости и вълнуваща програма

25.09.2024

На търг

20.09.2024

"Шогун" обра наградите "Еми"

17.09.2024

Започна филмовия фестивал във Венеция

30.08.2024

Проследяваме предисторията на "Цар лъв"

27.08.2024