Тимъти Шаламе влиза в обувките на Боб Дилън през декември

На хоризонта се задава биографичен филм за Боб Дилън, който носи името "A Complete Unknown" ("Напълно непознат"), а в ролята на емблематичния музикант влиза Тимъти Шаламе. Той ще си партнира и със звездата от "Господарка на злото" - Ел Фанинг.

Режисьор на "A Complete Unknown" е Джеймс Манголд, известен със създаването на "Да преминеш границата", а филмът разказва за ранния живот на Дилън. Синопсисът на "Напълно непознат" гласи: "Ню Йорк, началото на 60-те. На фона на оживената музикална сцена и бурен културен катаклизъм, енигматичен 19-годишен младеж от Минесота пристига в Уест Вилидж със своята китара и революционен талант, предопределен да промени курса на американската музика. Докато създава най-интимните си връзки по време на пътя си към славата, той става неспокоен спрямо фолк движението, отказва да бъде дефиниран и прави противоречив избор, който културно отеква по целия свят."

Манголд и Джей Кокс адаптират сценария от книгата на Илайджа Уолд от 2015 г. "Dylan Goes Electric" ("Дилън става електрически"), а заглавието заимства фраза от емблематичната песен на Дилън "Like a Rolling Stone". Въпреки че Боб, който сега е на 83 години, не участва във филма, той дава бележки по сценария и провежда няколко срещи с Манголд.

"Прекарах няколко прекрасни и очарователни дни с него, говорейки насаме. Имам сценарий, лично анотиран от него, а това е изключително ценно за мен", казва режисьорът, цитиран от Variety. Филмът ще бъде изведен на пазара от Searchlight Pictures. Шаламе и Манголд са продуценти заедно с Фред Бергер, Алекс Хайнман, Питър Джейсън, Боб Букман, Алън Гасмер и Джеф Розен.

Звездата от "Дюн" сам ще изпълнява песните във филма. Първият трейлър, който дебютира през юли, показва как Шаламе изпълнява  песента "A Hard Rain's A-Gonna Fall" и посещава любими места на Дилън като "Cafe Wha?" и хотел "Челси".

Във филма участват още Едуард Нортън (като Пит Сийгър), Бойд Холбрук (в ролята на Джони Кеш), Ел Фанинг (като Бойд Холбрук) и други. А режисьорът е добре познат от работата си върху филмите "Лоугън", "Върколакът", "Пълно ускорение", "Индиана Джоунс 5", "Най-великият шоумен" и много други.

Продукцията ще "удари" кината навръх Коледа - 25 декември. На тази дата филмът ще се конкурира с римейка на "Носферату" и ще излезе седмица след "Муфаса: Цар Лъв".

Свързани новини

Започна филмовия фестивал във Венеция

30.08.2024

Проследяваме предисторията на "Цар лъв"

27.08.2024

Най-безмилостният злодей на Марвел

21.08.2024

Гледаме "Снежанка" в кината през март

15.08.2024

Милиарден хит

13.08.2024