Анджелина Джоли и Брад Пит със специални условия на фестивала във Венеция

Започна филмовият фестивал във Венеция. Звездният парад на 81-то издание на надпреварата, провеждаща се на остров Лидо започна още в сряда. Събитието ще продължи 11 дни. Филмовият фестивал представя едни от най-добрите филми на Холивуд, които по-късно по традиция успяват да съберат множество награди "Оскар".

Общо 21 филма ще се прожектират в конкурсната програма. Сред филмите, които се борят за голямата награда "Златен лъв", са "Жокера: Лудост за двама" на Тод Филипс с участието на Хоакин Финикс и Лейди Гага, "Мария" на Пабло Ларайн, в който Анджелина Джоли играе оперната дива Мария Калас, и "Queer" на Лука Гуаданино с Даниел Крейг, който се противопоставя на стереотипа за Джеймс Бонд и се превъплъщава в ролята на американски гей.

Фестивалът се открива с филма на Тим Бъртън "Бийтълджус, Бийтълджус", продължение на комедийния хорър от 1988 г., в който участва част от оригиналния актьорски състав, включително Майкъл Кийтън и Уинона Райдър, и нови актьори като Джена Ортега, Моника Белучи и Уилям Дефо.

Сред първите пристигнали на филмовия фестивал бяха легендата Тим Бъртън и приятелката му, Моника Белучи, Майкъл Кийтън, Уинона Райдър, Джена Ортега, Сигърни Уивър.

Безспорно обаче появата на Анджелина Джоли провокира най-сериозно внимание. Облечена в шикозен бежов тренчкот и елегантна черна пола с кожени ботуши, актрисата впечатли с модерен стил, докато с пусната руса коса и лъчезарна усмивка приемаше аплодисментите на зрителите. Иначе звездата е във Венеция, за да представи биографичния филм "Мария" на чилиеца Пабло Ларейн, в който се превъплъщава в ролята на оперната прима Мария Калас.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от hola.com México (@hola_mx)

 

Любопитен факт е, че на фестивала се очаква и появата на бившия й съпруг Брад Пит, който пък трябва да се появи за премиерата на общата му лента с Джордж Клуни "Вълци".

Но тъй като отношенията между някогашното семейство са обтегнати, има едно задължително условие, което директорът на фестивала във Венеция е приел - премиерите на двата филма да са насрочени така, че бившите съпрузи да не се засичат. 

Затова първо ще бъде представен филма "Мария", след което Джоли заминава с режисьора Пабло Лараин за фестивала Telluride в Колорадо, а два дни по-късно в Лидо ще пристигне и Брад Пит за премиерата на "Вълци", като по този начин двете звезди няма да се засекат на фестивала, призна артистичният директор Алберто Барбера.

Последният път, в който Анджелина Джоли присъства на фестивала във Венеция, бе преди цели 17 години, когато беше именно с Брад Пит при представянето на "Убийството на Джеси Джеймс от страхливеца Робърт Форд".

Свързани новини

Големите победители във Венеция

12.09.2024

Двойна среща във Венеция

03.09.2024

Анджелина Джоли болно слаба и с нов мъж

02.09.2024

Проследяваме предисторията на "Цар лъв"

27.08.2024

Най-безмилостният злодей на Марвел

21.08.2024