София е музикалната столица на Европа през юни

Уникално много музикални събития ще се случат у нас през юни.

За един месец София ще се превърне в музикалната столица на Европа, особено след като стана ясно, че Голямата четворка на траша – Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax избраха концертите им на стадион Васил Левски да бъдат излъчени на живо в целия свят.

Но да започнем подред:
Тази вечер – 2 юни ще се състои отлагания на два пъти концерт на Мат Бианко в зала 1 на НДК. Концертът е част от програмата на фестивала ни Sofia Jazz Peak. Британците пристигат за първи път в България и ще представят своя последен албум "HiFi Bossanova", както и най-големите си хитове от 1982 година до днес.

Боб Дилън пристига в София с техника, събрана в 8 тира, и с 60 души екип. Легендарният музикант ще пее за пръв път у нас утре – 3 юни в зала 1 на НДК. За Дилън е резервиран просторен апартамент в луксозен хотел, но още не е ясно дали той ще е възползва от него или ще отпътува веднага за следващата дестинация от турнето си - Скопие. Той обаче вече реши, че не желае да бъде сниман по време на концерът си.

Lord of the dance са вече в България за серия от концерти. Легендарната танцова трупа на Майкъл Флетли ще гостува за първи път във Варна на 3 юни в Дворец на културата и спорта. На 5 юни ще зарадва с виртуозни танци жителите на Бургас в Летен театър. Следва Античния театър в Пловдив на 7 юни. Lord of the dance ще завърши обиколката си из България с концерт на 9 юни в София, в зала 1 на НДК. Купи билет.

11 юни петък – Португалската фадо група ”Деолинда” ще зарадва меломанското ухо на концерт в зала България. Музиката на групата включва фадо, морна от Кабо Верде и бразилска музика. Купи билет.

13 юни е денят на Сър Елтън Джон! Концертът му у нас безспорно ще се нареди сред най-грандиозните събития в музикалната история на България. Великият музикант ще пристигне със своя бенд от виртуозни музиканти и ще изнесе спиращ дъха спектакъл на столичния стадион "Локомотив”.  Слушайте радио FM+ и може да си спечелите билет!

И едно клубно предложение, защото е първо от доста време. След дълго затишие или по - точно, заедно с вокалът Явор, Gravity Co ще изнесат концерт на сцената на Sofia live club на 17 юни, четвъртък. 

PARK LIVE FEST 2010 – големите световни имена са Groove Armada ,Gotаn Project и Morcheeba. Силно е и българското участие Babyface Clan, Bluba Lu и Белослава. Музикалният маратон стартира на 18 юни и ще приключи на 20-и в парка на летище София. Купи билет тук.
 

И идва ред на любителите на тежките тонове - SOFIA ROCKS 2010 POWERED BY SONISPHERE FESTIVAL ще се проведе на 22-23 юни 2010 на Национален стадион "Васил Левски".Той ще събере на една сцена Rammstein , Alice In Chains , Manowar , Stone Sour и Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax, изпълненията на които ще се дават в над 450 киносалона в САЩ и в над 350 в Европа, Канада и Латинска Америка чрез сателит. Купи билет тук.
 

В рамките на Film palace fest – Балчик 2010, който започва на 19 юни и завършва на 26-и в курортния град, ще се проведе и музикалния Music palace fest. На сцената ще се изредят 21 групи и изпълнители от цял свят. Саундтракът на Балчик 2010 ще съдържа алтърнатив, хард-кор, дръмендбейс, трип-хоп, рок, джаз, етно, рап, пънк, авангарден поп.
Ето и част от участниците: „Контрадикта" (Сърбия), Позваковски (Унгария), прочутата дама на ейсид джаза Саския Лару (Холандия), Валдек (Австрия), Дъ Белрейс (САЩ), „Бийт Дис" (Унгария), „Дъ Бълитс"  (Гърция), родните „Имбесилс", „Дъ Пойзън Ъмбрела", Теодосий Спасов и „Небесни струни", „Паникън Уайаскър", „ Блуба Лу", „ Бейбифейс Клан", „Фючър Шок", Апо и Невена и други. Билетът за целия фест струва 100 лева, за един ден е 50 лв., а за ден - 30 лв.


Мегазвездата на руската поп сцена, Фирип Киркоров е подготвил впечетляващо шоу, което започва на 29 юни в София. На сцената на зала 1 на НДК ще има огромен подвижен кръст, изграден от десетки LED модули. Внушителни стъпала ще отвеждат изпълнителя от разпятието до сцената и публиката. На 1 юли Киркоров ще е в Пловдив, на 4-ти в родния си град Варна, а три дни по-късно ще се представи и пред публиката в Бургас.