Първото частно радио в България – Радио FM+ навършва 19 години!

Историята започва на 15 октомври 1992г., когато в 17.16 часа в ефира на София се разнася песента "Radio Ga Ga" на Queen, с която се разбива хегемонията на държавния радиоефир. Стартира първото частно радио в България! Основатели на FM+ са Петър Пунчев, Константин Тилев, Кирил Калев и Бойчо Автов. Те получават лицензия за честотата 94,9 на 24 септември същата година.

"Само хитове!"– това обещава FM+ на слушателите си през 1993г. и спазва обещанието си до днес, когато сме заедно с "Винаги най-добрата музика"!

FM+ e радиото, което още от 1995г., всяка година организира празник на детето на 1 юни. Инициативата стартира в Южния парк на София, а по-късно се пренася във всички големи градове на страната. Вече 16 поредни години, чрез благотворителната томбола, която организираме на празника, правим дарения в детски градини, болници и домове за деца. 

Започва дълга серия от кампании в полза на обществото. През 1996г. организираме първата национална благотворителна акция "Топлина за болните деца". Събраните средства бяха дарени на болници и домове за деца с увреждания.

През 1997г. Радио FM+ вече е на 5 години, излъчва се в няколко български града, а слушателите се радват на първия в България сутрешен дует, който стана емблема на медията. През 1997г. сутрешни водещи стават Тони Георгиев и Калина Стефанова.

През 1999 г. FM+ дава старт на кампанията "Не карам пил".  Благотворителната кампания в полза на обществото става традиционна за радиото. В нея ви призовававаме да не сядате зад волана, ако сте употребили алкохол и винаги да шофирате разумно. Не закъсняват и наградите за добрите инициативи - най-голямата международна организация на радиостанциите - NAB  ни дава ежегодна награда за принос към обществото.

На 1 април в началото на новия век Радио FM+ връчи на българските депутати дългоносото дървено човече Пинокио! Предаването му беше предшествано от поход срещу лъжата. Из София екипът на FМ+ бе воден от Голата истина в лицето на Калина Стефанова на кон! Георги Кушвалиев бе в ролята на Диоген с фенер, в търсенето на изгубената истина!

Дисковетераните от "Арми ъф Ловърс"(Army of Lovers) пристигнаха в София специално за деветия рожден ден на Радио FM+. Билети за концерта не се продават, тъй като изпълнението им е само за гостите на радиото. Като домакини, ние изпълнихме изискването на чуждестранните си гости - във Военния клуб да има златен трон!

Празничните шествия по повод рождения ден на радиото стават традиция – на 15 октомври столичани се радват на музика, мажоретки и балони, а вечер купоните за служители и приятели на радиото стават все по-големи!  

През 2003г. Радио FM+ става първото частно радио в България, както и първата електронна медия, член на Българския Форум на Бизнес Лидерите, основан от Принц Чарлс. През 2003 г. Принц Чарлс връчи лично на FM+ "Стандарт за бизнес етика".

Сред многото отличия, които Радио FM+ получава през 2003г. се откроява наградата "Сирак Скитник", с която FM+ e обявено за Радио на годината от БНР. През същата година две от наградите от радиофестивала "Сребърна вълна", състоял се в Албена - за най-добра автореклама и за най-добра радиоигра  - "Плати си данъците и спечели" отиват на адрес 94.9!

Радио FM+ обича да поднася най-различни изненади на своите слушатели, а освен това обичаме да празнуваме! През 2006 година направихме билборд на любовта в центъра на София по повод 14 февруари. Снимки разгледайте в галерията.

Количеството награди за качествени кампании се увеличават многократно през годините. Ето най-важните за нас: 2004г. - "Кристален микрофон" на ABBRO за "Живей на чисто", както и "Златен лист" на МОСВ  за същата кампания в полза на обществото. През 2006г. идва награда EMMI за най-добра кампания в полза на обществото – "Убий скоростта, спаси дете". Радио FM+ е Superbrands 2009-2010 на българския пазар!

На 2 февруари 2007г. стартира сутрешното шоу  Kofein! със Сашо Владев и Тони Георгиев. За кратко време в шоуто се случи какво ли не, като това в ефир да се събличат порно-актриси!

От един месец новите гласове на Kofein! са Алекс и Момчил, които бързо спечелиха симпатиите на аудиторията и звездите. Прочети повече за тях тук.