Радио FM+ дарява 1760 лева на Социалната кухня в София

1760 лева - това е равносметката от две благотворителни томболи, които Emmis Bulgaria (Радио FM+, Fresh!, StarFm) направи през годината.

В първата, вие участвахте с 1 левче, срещу което получавахте прекрасни подаръци на традиционния празник за Деня на детето в парк Коколандия. Във втората, екипът на Emmis Bulgaria направи предпразнична томбола, която обилно подкрепи с всякакви вкуснотии, приготвени в домашна обстановка - снимки вижте в галерията!

Дори и когато празнуваме ние подаряваме подаръци, а особено по Коледа на тези, които имат най-голяма нужда!

Парите ще дарим на Международния Женски Клуб, който всяка година подпомага Социалната кухня в София. Инициативата е на Банка БНП Париба със сътрудничеството на Столична община, която всяка зима ежедневно осигурява обяд за самотни майки, възрастни и бедни хора.

Тази зима 1750 души в София и Варна получават топла супа и хляб в 15 разпределителни пункта (12 в София и 3 във Варна). Бенефициенти на този проект са възрастни хора над 65 години с ниски доходи и живеещи сами, самотни майки и хора с увреждания. Общините и в двата града са партньори като предоставят помещенията за готвене и раздаване на храната, както и покриват заплатите на обслужващия персонал. Международният женски клуб подпомага социалните кухни още от началото на проекта през 2002г. и е един от най-големите му донори.

Свързани новини

Документалистът в Radiocast

22.04.2024

Димитър Маринов в Radiocast

29.03.2024

Инфлуенсърката в Radiocast

22.03.2024

Емил Конрад в Radiocast

12.03.2024

Боро Първи гостува в Radiocast

01.03.2024