Стартира национален детски конкурс на тема „Пести водата” и „Изхвърляй разделно” на Радио FM+, Радио Fresh! и Радио Star FM

Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, Радио FM+, Радио Fresh! и Радио Star FM обявиха старта на поредната съвместна инициатива – национален детски конкурс на тема „Пести водата!” и „Изхвърляй разделно”, която се провежда в рамките на Национална кампания „Зелена България”.

Под надслов „Да опазим природата жива чрез нашите деца!”, през следващите два месеца, трите медии ще ангажират вниманието на слушателите с идеите на инициативата.  

На специално създаден сайт: zelena.bg/snimka, радиостанциите призовават всички деца да проявят отношение и да демонстрират чрез рисунка различни начини за опазване и пестене на водата, както и разделно изхвърляне на битовите отпадъци. Всяко дете може да се включи в кампанията, като се регистрира в сайта и качи там своя рисунка. По този начин ще може да събира гласове. Десетте рисунки, събрали най-много гласове, ще бъдат отпечатани и разпространени, а авторите им – поканени и отличени на специално организиран празник по повод 1 юни – Международния ден на детето.

„Пести водата! и Изхвърляй разделно!” е кампания на Радио FM+, Радио Fresh! и Радио Star FM, с партньорството на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и Министреството на околната среда и водите.