Министърът на културата награди Радио FM+ и създателите му по повод 20-годишнината на медиата

Министърът на културата д-р Петър Стоянович награди с почетни грамоти Радио FM+ и създателите му по повод 20-ата годишнина на медиата.

На официална церемония в зала „Колегиум” на Министерството на културата министър Стоянович връчи грамотите на създателите на първото частно радио у нас Бойчо Автов, Кирил Калев и Константин Тилев. От името на съоснователя на Радио FM+ Петър Пунчев почетната грамота взе неговата дъщеря - Андреа Пунчева. Министър Петър Стоянович награди с плакет по случай годишнината и сегашните изпълнителни директори на Радио FM+.     

Всички наградени благодариха за получените отличия, а един от легендарните съоснователи на медията Константин Тилев разказа за трудния старт на първото частно радио, стартирало навремето със стария пулт на рокгрупа „Щурците”.
„Спомням си чудесно, че в първите месеци работихме без каквото и да е заплащане, само на един гол ентусиазъм, но усилията си струваха – бързо успяхме да наложим радиото ни да стане едно от най-слушаните и обичани в родния ни ефир”, сподели Константин Тилев.        

Радио FM+ започна 20-годишната си история като малко градско софийско радио, създадено от Бойчо Автов, Кирил Калев, Константин Тилев и Петър Пунчев. Те събират необходимия начален капитал с решаващото участие на напусналия ни съвсем наскоро музикант от рокгрупа „Щурците” Петър Гюзелев. Световни радиосили от Белгия, Франция и Великобритания са въодушевени от енергията на създателите, а те избират британската GWR Group като свой партньор.

И досега Радио FM+ е синоним на професионализъм, финансов успех и на независима журналистика. Радиото има и редица награди – „Служба на обществото” на Световната асоциация NAB (2001 Г.), „Радио на годината” (2002 и 2005 г.) и STANDART OF BUSINESS ETHICS, връчен през 2003 г. в София лично от принц Чарлз и неговия Форум за бизнес етика. Радио FM+ е съосновател и двигател на Асоциацията на българските радио – и телевизионни оператори (АБРО).
 

Свързани новини

Кирил Маричков на гости в FM+

18.10.2018