"Еко и Леко" ни учи как да приготвяме здравословни сладкиши

Ако държим на здравето си и се стремим да се храним правилно, това значи ли непременно да забравим що е захар, сладкиш или торта? Не, уверява Вяра Петрова, която ще гостува на "Еко и Леко" в сряда.
 
Тя "пропагандира" здравословните сладкиши под всякаква форма. Преди - само пред приятели, но след като видяла, че има все повече хора търсят алтернатива на набухвателите, консервантите и трансмазнините, решила да пренесе идеята си в друг мащаб.
 
Всичко, което приготвя, е с натурални съставки - пълнозърнесто брашно, меласа, нерафинирана захар, ядки, тахан, кокосово или какаово масло, ядкови млека - бадемово, лимец, соево, кокосово. Почти всичко е и без глутен, защото модерно или не, все повече хора имат проблем с глутена. Мотото й е: "Щом нещо бих дала на детето си, значи мога да го предложа на всички". 
 
От скоро предлагат и банички без животински продукти, но не по-малко вкусни. Защо всичко е без животински продукти ли? Защото те, за съжаление, са все по-замърсени с какво ли не... Кое й е било най-трудно? Да направи мъфини, торти, кишове, пайове и кремове без яйца, масло и мляко, без слепващи агенти и консерванти. Но който търси - намира. И му се получава. Как? Тя ще разкаже сама.
 
Слушайте "Еко и Леко" с Калина в сряда, 18 февруари, само по Радио FM+.

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"

06.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017