"Еко и леко" напред и нагоре с алпиниста д-р Скатов

Доктор, веган и алпинист - не са много хората, които могат да се похвалят с такава "неочаквано добра комбинация" в биографията си, но гостът ни в петък може. Мотивация, амбиция, подплатена с умения и един безкраен път все нагоре, към предела на възможностите - това е продължаващата вече 4 години история на Атанас Скатов. 
 
Специалистът по растителна защита случайно се заема с алпинизъм, почти на шега изключва от менюто си не само месото, а и всички животински храни... и не след дълго се озовава на върха на планетата. След като изкачи Еверест и почти всички континентални първенци, д-р Скатов пое по стъпките на следващото предизвикателство – да стане първият веган, стъпил на всички 14 върха на нашата планета, извисяващи се над 8-те хиляди метра. 
 
Сега Скатов е в България, събира сили и търси съмишленици, с които да поеме към един от най-страховитите пикове на земята – Лхотце, на който не е стъпвал български крак вече цели 35 години!
 
За всичко това и още много ще разкаже самият той в петък, в "Еко и леко" с Калина Стефанова, между 14 и 15ч., само в ефира на радио FM+!

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"

06.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017