"Еко и леко" представя аудиоверсията на "История славянобългарска"

Повече от век Паисий Хилендарски и неговата "История славянобългарска" представляват канонизирана част от стожерите на българската национална идентичност. Поставени на границата между Средновековието и Новото време, авторът и неговата творба крепят колективната представа за общобългарския цивилизационен избор.
 
В четвъртък "Еко и леко" ще ви запознае с един проект на Мариан Маринов , осъществен през 2012 – годината, в която се навършиха 250 години от написването на Паисиевата "История славянобългарска“. Това е първият "аудио препис” на "История славянобългарска”. Записът обхваща пълния обем на произведението, като към него е прибавен и раздел, в който може да се чуе откъс от Историята в оригинал, т.е. на църковнославянски. 
 
Мариан Маринов завършва ВИТИЗ и след 10 години театрална дейност напуска сцената и посвещава времето си на телевизията, озвучавайки редица филми, сериали и реклами. Как от дублажа се стига до "История славянобългарска", защо някой би се захванал с подобен проект в наши дни и би го финансирал от джоба си - за всичко това ще ни разкаже самият Мариан между 14 и 15ч. на 12 януари, в "Еко и леко" с Калина Стефанова, само в ефира на Радио FМ+.

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"

06.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017