Екопак България АД и Радио FM+ наградиха конкретни еко идеи (галерия)

С мащабен хепънинг Екопак България АД и Радио FM+ поставиха финал на кампанията "Зелена линия"
 
Музикалните звезди Михаела Маринова, Пламен и Иво Добреви, Невена Пейкова и DIA получиха аплодисментите на всички "чисто" мислещи хора, събрали се в Световният ден на Земята в парк "Заимов". Със специално обръщение и надежда за една по-чиста София, зелената идея подкрепи и Васил Цолов, кмет на Район Оборище, а Изпълнителният Директор на Екопак България АД, г-н Тодор Бургуджиев поздрави всички участници в кампанията и увери, че Екопак България АД ще продължи да работи, за да може всички да живеем в по-чиста среда. 
 
Повече от месец слушателите на медията обединиха сили и предлагаха конкретни идеи в името на един по-чист, по-зелен и красив град. На специално създадена телефонна "зелена линия", предложенията приемаха популярните лица на Радио FM+ Ива Дойчинова, Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто. Радиоводещите и екипът на Екопак България АД селектираха онези три идеи, при които да отидат специалните награди и за чието изпълнение да бъде съдействано. 
 
Сред отличените предложения бяха това на Анна Иванова от София, която получава вдъхновение по темата за рециклиране на отпадъците от своята дъщеря. Анна предложи да има контейнери за рециклиране в училищата, за да може в реална обстановка, малчуганите да се учат на рециклиране, гледайки от другарчето си. 
 
На "зелената линия" позвъни и Деляна Сотирова от с. Марково, която също свързва еко темата с възпитанието на децата. Деляна предложи  в училищата да се организира ден за събиране на хартия, което цели не само опазване на природата, но и еко-отношение в  децата.  
 
Екопак България АД и Радио FM+ отправиха и специален поощрителен комплимент към най-младия участник в кампанията, 15-годишнният Румен Николов от град Враца. Ученикът впечатли журито с отговорното си мислене, призовавайки всички да събират отпадъците си разделно.
 
Но първото място и голямата награда - уикенд почивка в планината, отидоха при идеята покрила най-ясно критериите за конкретност, реализация и еко насоченост. Отличието получи Мирослав Долапчиев от София, който изяви желание и предложи план, за да облагороди конкретна детска площадка кв. Младост. 
 
Наградите на всички участници бяха поднесени от водещите на събитието: Европейската и Световна шампионка, носителка на шест световни купи и бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 г. Християна Тодорова и водещата на предаването "Еко и леко" по Радио FM+ Калина Стефанова. 

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023