Първите "радио" дръвчета вече са в "Новата гора на София" (галерия)

Над 723 дръвчета от акация и липа засади екипът на "Оберон Радио Макс" в мащабната залесителска инициатива "Новата гора на София". 
 
Водещите и служителите на Радиата Fresh!, FM+, Z-Rock, Melody и 105.6 НОВИНИТЕ СЕГА подкрепиха инициативата на Столична Община и бяха първият радиоекип, който взе участие в кампанията. Акцията имаше голям ефект и сред слушателите на най-бързо развиващата се радио група, като някои от тях пожелаха също да се включат в засаждането, а други директно предложиха безвъзмездно да дарят редки растителни видове за залесяване. 
 
Планувано е "Новата гора на София" да се издигне в кв. "Суходол", в близост до рекултивираното депо. Зелената част ще заеме площ от 225 дка. Напомняме, че за засаждането на дърветата в гората Столична община ще разчита на всички софиянци, тъй като трудът в кампанията е изцяло доброволчески. 
 
По план всичките дървета трябва да бъдат засадени в гората в рамките на три залесителни сезона – до края на 2018. Актуалният етап е до 3-ти декември, а нов старт на инициативата се очаква през април следващата година. 

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023