Plácido Domingo поздрави ПРОФОН за 20-годишния им юбилей (видео)

Една от най-ярките звезди в света на оперното изкуство – Plácido Domingo, изпрати специален поздрав за 20-ия рожден ден на ПРОФОН. 
 
Маестрото адресира колегите си от българското дружество  за колективно управление на правата на продуцентите и музикалните артисти в качеството си на почетен председател на IFPI (Mеждународната федерация на звукозаписната индустрия). "Трудът на артистите и продуцентите има стойност и това е посланието, което трябва да споделяме навсякъде. Искам да поздравя българските си колеги от ПРОФОН за усилията, които са положили през последните 20 години. Защитавайте стойността на музиката още много години напред!", казва във видео обръщението си деветкратният носител на "Грами".
 
 
"Посветих целия си живот на операта и на желанието да подкрепям нови таланти в нея, сред тях и доста брилянтни гласове от България. Ето защо прекрасно познавам разликата, която музиката създава в нашия свят, и колко голямо признание и респект заслужават усилията на всички, които я изпълняват или инвестират в нейното създаване.", категоричен е тенорът.
 
ПРОФОН отбелязва 20-тата си годишнина с поредица активности под слогана "Музиката създава разликата", които стартираха през август с озвучаване на ключови обществени места. Плейлисти с най-доброто от българската музика за последните две десетилетия променяха ритъма на деня за посетителите на туристически обекти, жп гари и централни улици в Бургас, София и Варна. Специално за празника ПРОФОН пренесе любовта си към музиката и в Инстаграм, където в серия колажи феновете могат да видят метаморфозите на любимите си бг изпълнители за период преди 20 години и сега. В текущата Фейсбук кампания на дружеството през октомври всеки, споделил своята история с песен на тема "Музиката създава разликата", има шанс да спечели два билета за част от най-горещите концерти на български изпълнители тази есен. 
 
 
ПРОФОН лицензира правата на изпълнителите и продуцентите пред  всички страни, които използват музиката като добавена стойност към бизнеса си - собственици на хотели, ресторанти, магазини, търговски центрове, медии, телекомуникационни оператори. Вече 20 години дружеството създава и поддържа мрежа от партньорства с всички ползватели на защитен репертоар и на база на постоянно технологично обновление, ефективно осъществява задачите на колективното управление на сродни права. 
 
Основната мисия на ПРОФОН е да защитава и увеличава стойността на правата на музикалните продуценти и изпълнители, да се грижи за максималната възвращаемост на творческите им усилия, да спазва високи технологични стандарти за точност и прозрачност. Ние вярваме, че музиката помага на бизнеса и създава емоционален контекст за потребителите на различни видове услуги. Тя не просто продава, но и променя, формира желания и вдъхновява. 

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023