Fresh Radio Group стартира 2023г. с ново попълнение в своето портфолио - Радио "Класик А"

От 1 януари 2023г. Fresh Radio Group, под шапката на което са Радио Fresh!, Радио FM+, Z-Rock и Melody, добавя ново радио към своето портфолио: Класик А - новата радиопрограма за класическа музика, която се излъчва на УКВ 88.0 MHz в София.
 
Изпълнителният директор на Fresh Radio Group, Васил Димитров, създава през 1994г. първото у нас радио за класическа музика – Classic FM. То стартира на честотите на радио Свободна Европа в България, като 18 часова програма. Впоследствие, в партньорство с радио Алма Матер на СУ "Св. Климент Охридски" продължава да излъчва програмата Алма матер - Classic FM до края на 2022г., когато това партньорство бе продължено от новото радио - Класик А.
 
Оркестърът на Classic FM радио, създаден от Васил Димитров през 2002г. и наложил се като един от водещите в България с успешните сезони на "Концертмайсторите", "Музиката на Америка" и гостуванията на музиканти от световен ранг на българска сцена, вече ще се казва оркестър на Cantus Firmus. Компанията, управлявана и създадена от Васил Димитров, е организатор на Европейския музикален фестивал и е една от водещите концертни организации в страната.
 
С новото радио Класик А, българският радиопазар продължава 28 годишната традиция да бъде един от малкото в Европа, представящ частна радиостанция за класическа музика. Fresh Radio Group обогатява палитрата си от радиостанции с различна музикална насоченост и, показвайки значителен ръст през последните 5 години, се заявява като един от водещите играчи на българския радиопазар.
 
2022г. бе щастливо белязана от две важни събития за екипа на радиогрупата. През февруари стана факт първият Radiocast в България. Уникалната платформа излъчва висококачествено аудио и видеосъдържание, събрано в актуални теми и пречупено през нестандартния поглед на водещите в Radiocast. A през октомври 2022г. Радио FM+ отпразнува своя 30-годишен юбилей!
 
Fresh Radio Group менажира четири от най-силните музикални радиостанции на пазара в България. Програмното съдържание на Радио Fresh!, Радио FM+, Z-Rock и Melody се отличава с изключителен професионализъм в музикалната селекция и прецизно поднасяне на информацията от новинарския екип и водещите. Медийната група развива едни от най-силните социални мрежи, дигитални канали и уеб платформи.

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023