Ето кои са стиховете, които станаха текст на песента на Звездната Коледа на Радио FM+

В началото на коледния сезон ви предизвикахме - съберете в няколко реда послание в стихове, вдъхновени от празниците, изпратете ни го, а ние ще го превърнем в коледна песен, изпята от известен български атрист. 
 
Артистът беше нестандартен - Тино притежава дълбичина и привлекателна мистичност, които рядко си представяме огряни от коледни светлини, или огласени от сребърни звънчета, но пък знаехме, че и резултатът ще е нестандартен и специален. Остана да разберем само чии ще са думите, които той ще изпее.
 
И вие, както винаги, не ни разочаровахте. Винаги се хвалим, че имаме най-интелигентните и талантливи слушатели. Разбира се, всяко радио може да каже това за аудиторията си, но ние имаме неоспоримо доказателство. Не едно - стотици. Без преувеличение, без метафора - стотици бяха предложенията ви. В рими, в бял стих, някои дори съвсем в разказна форма, с рисунки, придружени от лични истории, споделени мигове или анекдоти. Стихове, написани от вас, от децата ви, от учениците, които обучавате, от любим човек, чиято смелост не е стигнала лично - стихове, вдъхновени от празниците и отразяващи с безброй фасети душата и емоциите на всеки от вас. Абсолютно богатство.
 
И отговорност. Която ставаше все по-тежка с всеки получен стих. Защото ни се искаше да наградим всеки. Без изключение. А нямаше как. Затова накрая изборът трябваше да падне само на един стих. Авторът му е Стоян Бенчев. Ето и пълния текст, а как звучи той, слушайте в ефира на Радио FM+!
 
"Коледа отново ни зове без глас,
спомени най-топли оживяват,
някъде дълбоко трепва струна в нас,
ангелите нежно пак припяват.
 
Нека любовта ни води и крепи,
нека чуем по-добре сърцата,
днес ще ти помогна, а на друг пък ти,
щастие да бъде на Земята!
 
Желая Ви здраве и успехи, да сте влюбени в живота и той във Вас!" 
 
 
 

Свързани новини