Графа, Вяра Панталеева и Мона превърнаха 1 юни в истински музикален празник

За девета поредна година парк "Заимов" е нашето любимо пространство за летни партита и щастливи емоции!
 
И тази година "Празник на детските усмивки" се осъществи с уникалните ни партньори от Столична Община-Район "Оборище". Старт на празника дадоха любимите радиоводещи Евелина Павлова и Калин Кирилов, приветствие отправи и зам.кмета на Район "Оборище", г-н Божидар Емануилов.
 
Първа на сцената се качи Вяра Панталеева, за да открие открие празника с премиера на своята нова песен. Всички помним Вяра като една от финалистките на първото музикално реалити в България "Star Academy" и като нежното вокално присъствие в емблематичния за БНТ блок "Нощни Птици". Прекрасната Вяра откри празника с премиера на своята нова песен ''През 100 земи'' - приказен разказ, приличащ на сън, за личностното пътешествие, в което търсейки някого или нещо, откриваме себе си. Вяра ни накара истински да вярваме в доброто и с останалите си песни "Усмихни се" и "Вярвам".
 
И тази година към нашия празник се присъединиха спортен клуб Екстрийм скейт, който проведе Ролерфест със забавни състезателни игри на ролери и ролкови кънки в 3 възрастови групи.
 
Вокална група Мики Маус беше първия детски участник в програмата. Групата е създадена през 2012 година от Вяра Панталеева с много любов и голямото желание. Подкрепяли са различни каузи, като тази на Фондация "Нашите Недоносени деца", "Протегни ръка" и много др.
 
Видяхме децата от "Мини хороводче" в прекрасни български носии и щастливо настроение. "Хороводец" е формация за народни танци за всички възрасти. Техните талисманчета - Мини Хороводчетата, са неизменна част от школата от 2021 година. Ръководител на школата е Ирина Ботева и вече 13 години не спира да твори, вдъхновява и мотивира всички в "Хороводец". 
 
На сцената се качиха и грациозните гимнастички от един млад спортен клуб по художествена гимнастика - "Емджой". Той е създаден от Мирела Георгиева - бивш национален състезател и дипломиран треньор. В клуба тренират деца от 4 годишна възраст. Мисията на клуба е всяко дете да бъде щастливо, да изпитва удоволствие от движението и да обича спорта. Художествената гимнастика изгражда дисциплина, физически и личностни качества, учи децата на упоритост и увереност в собствените способности.
 
Публиката на нашия празничен концерт се запозна с изгряващата звезда на талантливата и крехка Mona. Тя е само на 19 години, но има опит на сцената от повече от десетилетие. Израства с български фолклор и учи народно пеене, а талантът ѝ носи златен бутон в "България търси талант". В музиката си тя съчетава модерен поп с български фолклорни мотиви и народно пеене. На празника ни изпя "Ти и аз" и хита си "Счупено сърце" - песен, която прекарва два месеца в еърплей класацията на България.
 
Традиционно в нащата програма взеха участие и нашите приятели от "Мини Арт Фест" - единственият международен фестивал в България за съвременен и социален цирк, който се провежда в София вече цяло десетилетие. Фестивалът е платформа за гастрол на нашумели международни циркови спектакли и дългогодишен дом на най-добрите родни артисти на модерния цирков пърформанс. На сцената видяхме Хуансо - Juan Cruz от Аржентина от Аржентина, треньор по циркови изкуства. Ето и какво сподели самият Juan Cruz: "Циркът е изкуство, от което трябва да се оставим да бъдем очаровани, с отворена душа, за да може въображението да лети свободно.Научих, че не можеш да направиш нищо грешно, когато правиш цирк - ти просто правиш нещо различно, което е ново и красиво в същото време."
 
В забавна игра с гатанки за деца, Bioderma раздаде 10 броя комплекта за слъчева защита от своята детската серия. Нашите приятели от "Party Drinks" пък не оставиха жаден нито един гост на празника под горещото слънце в парк "Заимов". Проведохме и традиционната за нашия "Празник на детските усмивки" игра на ЕО Дент - верига дентални клиники, които предлагат комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище: имплантология, естетика, лечение с лазер, 3D диагностика, лечение под наркоза, HELBO терапия, детска дентална медицина, ортодонтия, ултразвукова диагностика. 
 
Набрали скорост за игри, децата се включиха и в играта на кексчета "Боровец" - "Познай предмета", в която участва и самият маскот, малката маймунка МЪНКИ.
 
Радио FM+ изненада гостите си и с подаръци в своята Instagram игра - три детски тротинетки намериха новите си щастливи притежатели, избрани на случаен принцип измежду всички, участвали в играта "Последвай Радио FM+ в Instagram и дай лайк под поста с тротинентките". След над 100 лайка под снимката, жребият определи кои деца да си тръгнат не пеша, а с тротинетка до вкъщи!
 
Видяхме и клуб по спортни танци "Финес", който тази година стана златен медалист на Европейския шампионат в Констанца, а през 2023 има златен медал от Световния шампионат в Хърватия. Дечицата от вокална група "Усмихнати ноти" при 112 ОУ "Стоян Заимов"-София, с ръководител Анелия Рогозянска, ни забавляваха с 2 песни: "Дано", по музика на Стефан Димитров и текст на Миряна Башева и "Песен за приятелството", по музика на Светослав Лобошки и текст на Романьола Мирославова.
 
"Пим-Пам" излязоха на сцената точно преди Графа да закрие тържествено празника.  Eдин от водещите детски хорове в България, "Пим-Пам" тази година празнува своя 45-годишен юбилей. Негов създател и художествен ръководител в продължение на 35 години е големият български композитор Борис Карадимчев, посветил част от творчеството си на детската песен. По негова музика и аранжименти певците, на възраст от 4 до 18 години, с еднакво майсторство изпълняват някои от най-популярните песни за деца, филмови и поп евъргрийни, световни поп и рок хитове, български народни песни в съвременна обработка и версии на творби на големи композитори от барока до наши дни. Изкуството на "Пим-Пам" е синтез на музика, танц и театър, съчетани с неповторимата, по детски очарователна интерпретация. 
 
Специален музикален гост на събитето беше любимата българска звезда на хората от всички поколения - Влади Ампов-Графа. Съвсем наскоро той направи премиера на новото си парче "Burnout" и веднага спечели вниманието на меломаните. "Хич не е добре, а е толкова добре" е най-често повтаряната фраза в новата песен на Графа "Burnout" - изненадваща смесица от поп, кънтри и блус с джази намигване. След толкова много години на сцена, Графа отново излиза извън зоната си на комфорт и прави смели стъпки напред, като експериментира на нови музикални хоризонти. 
 
Благодарим на нашите партньори от Столична Община-Район "Оборище", на Дентални клиники ЕО Дент, както и на нашите приятели и партньори, които предоставиха подаръци за всички участници на сцената: "Ден и нощ" ООД с вкусните кекчета "Боровец", завод за безалкохолни напитки "Party Drinks", Езикови училища Бизи, Билка, Bioderma и Фортуна Ком!
 
Радио FM+ е първoто радио, наложило визията за модерно и професионално радио звучене в България; марка, поставила основите на частния радио бизнес у нас през 1992г. FM+ е име-легенда, с много награди, доказващи силата и имиджа на медията, школа за качествени и интелигентни радиоводещи. В ефира на FM+ звучи "Винаги най-добрата музика".
 
ЕОДент
ЕО Дент са верига дентални клиники, които предлагат комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище. Имплантология, естетика (фасети, циркониеви конструкции, избелване със ZOOM2!), лечение с лазер, 3D диагностика, лечение под наркоза, HELBO терапия, детска дентална медицина, ортодонтия, ултразвукова диагностика, CAD-CAM – технологии, микроскопи и др. Висококвалифициран екип, модерно оборудване и смели интериорни решения дават вашето спокойствие и сигурност в ЕО Дент. Може просто да заспите (лечение под седация) и да решите своите проблеми със зъбите, като преобразите своята усмивка. ЕО Дент разполага със специализирана детска дентална клиника за лечение на деца и тийнейджъри и клиника за лечение на деца със специфични потребности (аутизъм, ДЦП и др.). За повече информация, разгледайте сайта им eo-dent.com.
 
Боровец
"Ден и Нощ" ООД e българска фирма с над 26 години история, която продължава да се развива технологично и успешно да внедрява най-модерните иновативни индустриални решения. "Ден и Нощ" е един от най-големите производители на вафли в България. Предлагат широк асортимент от сладкарски изделия – любими на малки и големи – вафли, бисквити и кексчета под марките "Боровец", "Day&Night", "Yuppie" и "Yolli". Те са разработени според най-строгите норми за качествени и чисти храни на световните пазари.
 
Party Drinks
Завод за безалкохолни напитки "Парти Дринкс" производител на трапезна вода "АЙСБЕРГ", газирани, негазирани напитки и студен чай под марката "Парти Дринкс". С  над  30 години история, през които градят доверие и създават все повече доволни клиенти.
 
Учебен център "Бизи" 
"Бизи" е образователно семейство, в което децата от яслата и детската градина, нашето "Бизи Ленд", до края на своето образование се учат на любов към знанието и са подкрепяни на всеки етап от своето развитие да растат като самостоятелни, уверени и щастливи хора. От тази есен отваря врати и Частно начално езиково училище "Бизи" с прием за предучилищните групи и първи клас. Нашето училище е академично, класическо, което развива математически, езиков, научен, социален потенциал у децата като използва техния уникален талант в спокойна и творческа среда. В "Бизи" създаваме общност от семейство, приятели и съмишленици за цял живот. Намерете ни на busy-school.com, busy-land.com или на busy-bg.com.

Свързани новини

И отново "Празник на детските усмивки"!

21.05.2024

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0