Културни дейци - лауреати на почетния знак "Златно перо" засадиха 24 нови дръвчета

На 8 юни 2024 г. в столичния парк "Камбаните" бяха засадени 24 нови дръвчета, посветени на тазгодишните носители на отличието "Златно перо". Пълен списък на лауреатите "Златно перо" 2024.
 
 
Инициативата се реализира по идея на Васил Димитров, изпълнителен директор на "Кантус Фирмус" и учредител на приза "Златно перо". Нейната цел е да се отдаде почит към заслугите на видните наши културни дейци, на които бе присъдено отличието през 2024 година.
 
 
В засаждането се включиха тазгодишните лауреати на "Златно перо": художничката Надежда Кутева, пианистката проф. Боряна Ламбрева, диригентът Любомир Денев–син, екип на уебсайта за култура Impressio - Dir, екип на предаването "100 % будни" на БНТ, Силвия Дерибеева, програмен директор на Чешкия център в София, както и известният поп изпълнител Дичо. 
 
 
Активно участие в събитието взеха и доброволци от Младежката природозащитна организация "ПанГея" към WWF –България. Алеята бе създадена в непосредствена близост до монумента "Камбаните", а младите фиданки са от вида "Норвежки смърч", "Кавказка ела" и "Сребриста ела". 
 
 
На 21 май тази година се състоя 29-та поред церемония за връчване на почетния знак "Златно перо", на която 24-ма изявени български творци, хора на изкуството и науката, журналисти, медии и институции получиха изящната златна брошка.
 
 
Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Столична община – Календар на културните събития на Столична община и под патронажа на кмета на София, г-н Васил Терзиев. 

Свързани новини

Това е нова инициатива на учредителите

06.06.2024

Раздават наградите за култура и изкуство

16.05.2024

Връчват наградите "Златно перо"

14.05.2023

Ива Дойчинова с наградата "Златно перо"

28.05.2018