Седмица на модата в Ню Йорк в снимки

Естетика,  удобството и прагматизъм - това са най-често употребяваните думи за описание на модата на пролет-лято 2012. Десетки модни колекции минаха по подиума на Седмицата на модата в Ню Йорк, която ще приключи на 15 септември. На форума общо 250 дизайнери от цял свят показват пролетните си колекции.

Надделява схващането за облекла, които да са максимално изчистени и упростени като кройка, линия, елементи - да бъдат удобни за носене и в същото време красиви.

Световните агенции поставят акцент върху модата на Каролина Ерера в петия ден на форума в NYC. Кройките са ефирни, но опростени, дават се предимства на голите рамена. "Обичам елегантността и комплексните неща, но те трябва да изглеждат семпли на пръв поглед", е веруюто на венецуелската дизайнерка.

На ревюто присъства актрисата Рене Зелуегър, облечена в сив тоалет, както и вездесъщата главна редакторка на "Вог" Ана Уинтър.

Сензация стана американката Бетси Джонсън, която в свят на безизразни и сиви манекени, си позволи да покаже усмихващи се модели с ярки червила, представящи една закачлива и секси колекция, без предразсъдъци. На финала 69-годишната дизайнерка приключи дефилето си по възможно най-зрелищния начин - с шпагат на подиума!


 

Едно от най-успешните представяния на седмицата направи Дона Каран, която избра за ревюто си склад с декор на нюйоркско такси. Нейните модели са вдъхновени от пътешествието й до Хаити за подпомагането на острова след опустошителното земетресение.

Бременната певица Бионсе (Beyonce Knowles) бе звездата на шестия ден от събитието. Съпругата на рапъра Джей Зи умело прикрива коремчето си с кожен корсет и супер къса пола, тип балон.


 

Седмицата на модата в Ню Йорк ще приключи в четвъртък. Разгледай новите модни тенденции в галерията.

 

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Бионсе се възражда с RENAISSANCE

29.07.2022

R&B кралицата язди кон в оскъдни дрехи

07.07.2022