Бионсе редактира втора песен от новия си албум

Сензационно, но факт - R&B кралицата Бионсе отново трябва да променя песен от новия си албум "Renaissance".

Премиерата на албума беше миналия петък и оттогава не спира да се шуми около него, но не защото се изкачи моментално на върха на чартовете, а защото редица хора се оказаха засегнати от съдържанието му.

След като хора с увреждания протестираха срещу дума в парчето "Heated" и Бионсе промени спорния текст, сега певицата Келис се обиди, че в песента "Energy" незаконно е включен фрагмент от хита й "Milkshake". Келис твърди, че не е била информирана от екипа на Би, че част от популярното парче ще бъде използвано в "Renaissance" и това я е засегнало.

В оригиналната версия на "Energy" Бионсе изпява вариация на "La-la, la-la, la", която Келис пее в най-известната си песен от 2003 година. В актуализираната версия на "Energy" в стрийминг платформите фрагментът е променен с емблематичното "Ooh La La La" на The Fugees. Все пак е огромно признание да бъдеш изпят от Бионсе и Лорин Хил и компания едва ли ще имат нещо против. 

Според обяснението на говорителите на Бионсе, причината да не информират Келис, е че тя не е призната за автор или продуцент на "Milkshake", пише Pitchfork. Нейните продуценти тогава – Фарел Уилямс и Чад Хюго официално са композитори и текстописци на "Milkshake" и следователно те са вписани като съавтори на оригиналната версия на "Energy". Сега обаче техните имена са премахнати от новата версия на песента.

Промяната на "Energy"  е втората редакция на "Renaissance" след пускането му на 29 юли. Бионсе наскоро промени текст в "Heated", за да се успокоят хората с двигателни увреждания, които се засегнаха от жаргонната дума "spazz“.

Свързани новини

Бионсе потопена в кънтри музиката

15.03.2024

Кралица Би с огромен успех в кънтрито

21.02.2024

Кралицата пак ни изненада

12.02.2024

Обвиняват Бионсе в плагиатство

19.12.2023

Нов живот за "Grown Woman"

18.12.2023