Ирина Бокова с послание за Световния ден на радиото от ефира на FM+

На 13 Февруари 1946 г. за първи път "гласът“ на Обединените нации прозвучава в ефира на радиото на ООН.  Днес, по инициатива на ЮНЕСКО, датата 13 февруари е приета и се отбелязва по цялата планета като Световен ден на радиото. 
 
Генералният директор на организацията, Ирина Бокова, даде единственото си радио интервю пред първото българско частно Радио FM+. Пред водещата Ива Дойчинова тя сподели: "Радиото е наистина е едно от най-масовите средства за комуникация. То достига до повече от 95% от населението на света. Радиото е най-широко достъпната масмедия,  достигаща до най-много хора по цял свят, независимо от образователната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст.”
 
Тазгодишното издание на Световния радио ден е посветено на темата за равнопоставеността на половете и овластяване на жените в и чрез радиото. 
 
"Управлението се свързва със силата. Силата се свързва с мъжете. Трябва да се промени този манталитет”, сподели още г-жа Бокова пред Радио FM+. 
 
 
Равенството на половете, достъпът на жени и момичета до образование, професионална и социална реализация са сред основните приоритети за ЮНЕСКО, залегнали в различните програми на Организацията за култура, наука, образование, комуникация и информация. ЮНЕСКО вярва, че всяка форма на дискриминация, основана на различия по признак пол, е нарушаване на основните права на човека и се превръща в пречка пред осъществяването на  глобалните цели за развитие на ООН. 

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024