Bulgarian Cartrader, Ковакс и Села Сю се присъединяват към Sofia Live Festival 2024

Нидерландската култова изпълнителка Шарън Ковакс, която пристига за първи път в България, очарователната белгийка с прочувствен глас Села Сю и невероятният Bulgarian Cartrader са поредните горещи имена от световната музикална сцена, които ще имаме удоволствието да видим на живо, в рамките на тазгодишното издание на Sofia Live Festival. 
 
Афишът с имена расте и тези на Шарън Ковакс, Села Сю и Bulgarian Cartrader, се нареждат до вече обявените Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Жлъч/Григовор/Гена и Heptagram
 
Това накратко означава, че на 21-ви, 22-ри и 23-ти юни 2024 г. на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще има чудесно музикално разнообразие - реге, хип-хоп, поп, соул, дъб-степ и още много други, за които тепърва ще научаваме.
 
 
Шарън Ковакс започва да прави музика още от ранна възраст, вдъхновена от певици като Бети Дейвис, Ета Джеймс и Тина Търнър. През 2014 г. тя издава първото си ЕР "My Love" и успехът ѝ не закъснява. Със синглите "My Love" и "Diggin", а и дебютният ѝ албум Shades Of Black влиза в класациите на 36 държави, достигайки до Топ 10 в Германия и стигайки до първото място в родната ѝ Нидерландия. Следват 60 милиона гледания в YouTube, договор за модел с Viva Paris, голям брой награди, множество участия в големи фестивали и подгряващ изпълнител на концертите на Роби Уилямс.
 
Ковакс също така печели престижната награда EBBA и участва във фестивали като Glastonbury и Sziget. Понякога оприличават гласа ѝ на този на Грейс Джоунс или Мейси Грей, към което тя никога не се е стремяла, но искрено я ласкае. 
 
Нейният втори албум, Cheap Smell, е един от най-откритите, честни и вдъхновяващи албуми на бъдещето на соула за десетилетието. Подобно на дебюта си, в него тя се стреми да намери позитивното в най-трудните обрати в живота. Заедно с наградения продуцент, писател, инженер, музикант и програмист Джонатан Куармби, Ковакс работи по своя трети албум Child of Sin, в който записва едноименния сингъл в дует с вокалиста на Rammstein Тил Линдеман.
 
 
Села Сю е завладяващ артист получил международно признание. Известна със своя прочувствен глас и подход към музиката, който пренебрегва всякакви жанрови граници. Израснала в малко белгийско село, тя се утвърждава като един от най-надеждните млади таланти и си извоюва уникално място на световната музикална сцена, черпейки вдъхновение от реге, соул и фънк. Музикалното пътуване на Села Сю е белязано със смелото експериментиране на различни стилове, което е видно в албумите Reason (2015) и Persona (2022). Тя е работила с известни артисти като Патрис, J Cole, Farhot, Childish Gambino, Damso и TOBi, но също така със своя характерен глас и стил има принос и участва в парчета на TOKiMONSTA, Маркъс Милър и DJ Fresh vs Diplo.
 
Вече на 32 години, Села Сю стана символ на впечатляващо оживената в момента белгийска сцена (заедно със Строма, Анжел, Луис и The Yakuza). С албума Persona, който ще имаме удоволствието да чуем на живо по време на Sofia Live Festival, талантливата изпълнителка бележи ново артистично начало, като същевременно остава вярна на същността си с изключително характерния си глас, окъпан в топла душа с прекъсващи се блусови пукнатини. Слънчевият тон на гласа ѝ, който приютява всички личности на харизматичната певица, като се започне с нейния оптимизъм, нейната експлозивна енергия и нейните трескави бързания, способни да вдигнат цяла тълпа, но също и нейната зрялост, срамежливост, нейните интимни опасения или нейния хипнотизиращ чар. 
 
 
И тази година ще имаме изключителното удоволствие да видим на сцената на фестивала неповторимия Bulgarian Cartrader, който направи истински фурор на миналогодишното издание. Българинът, който само за година покори стотици сцени в Европа, спечели сърцата на хиляди меломани, бе отличен с една от най-престижните награди в музикалния свят, Music Moves Europe 2024 и издаде мини албума "Soul Is The Price". За блестящия талант и уникалното творчество на Bulgarian Cartrader няма нужда да се говори, а трябва да се чуе и види. 
 
От билетите "Early Bird" на цена от 99 лв., са останали само 100 бр. След изчерпване и на втората вълна промоционални билети, редовната цена ще бъде 140 лв. за тридневен пас. Продажбата на еднодневни билети ще стартира на 1-ви май и цената им ще бъде 75 лв.
 

Свързани новини

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024

Изпълнителят със соло концерт в София

07.07.2023

Sofia Live Festival 2023 приключи

27.06.2023

Още артисти на Sofia Live Festival

29.05.2023