Bulgarian Cartrader с награда от Music Moves Europe 2024

Българинът Даниел Стоянов или Bulgarian Cartrader е сред петте победителя на престижните музикални награди Music Moves Europe 2024.
 
Снощи, 18-ти януари, в Грьонинген, Нидерландия по време на ексклузивна и вълнуваща церемония бяха връчени наградите Music Moves Europe 2024.  Голямата награда на журито и MME Public Choice Award 2024 грабна французойката Zaho de Sagazan. Другите пет победителя, които печелят награда от тазгодишните отличия са Bulgarian Cartrader от България, Giift от Дания, yunè pinku от Ирландия, freekind. от Словения и Ralphie Choo от Испания. Церемонията по връчването на наградите MME за пореден път показа многообразието и креативността, които определят европейския музикален небосклон.  
 
Всеки победител ще получи 10 000 евро, а носителят на Голямата награда на журито Zaho de Sagazan, ще получи и допълнителен ваучер за турне на стойност 5 000 евро. Тя печели наградата MME Choice Award 2024, която ще и донесе още 5 000 евро.
 
"Музиката на Bulgarian Cartrader е отлична - толкова топла, открояваща се с красив глас и силно присъствие", споделят членовете на международното жури за победителя на Music Moves Europe 2024.
 
 
Наградите Music Moves Europe Awards (MME Awards) са призът на Европейския съюз, с който се отличават новоизгряващите изпълнители, които представят европейското музикално звучене на днешния и утрешния ден. Наградите MME имат за цел да ускорят международната кариера на новопоявилите се европейски изпълнители. Сред бившите носители на престижните награди са: Stromae, Alyona Alyona, Розалия, The Haunted Youth, Дуа Липа, Sans Soucis, Hozier, Meskerem Mees и Christine and the Queens.
 
След церемонията по връчването на наградите всички петнадесет номинирани свириха пред музикални професионалисти и меломани на ESNS 2024, годишен музикален шоукейс фестивал и конференция, който се провежда през януари в Грьонинген. Освен това всички номинирани и техните екипи, както и много млади професионалисти от музикалната индустрия, бяха поканени да се включат в обучителната програма на MME. Темите тази година включваха как да се поддържа психическото здраве по време на турне, съвети за "Зелено турне" и много други. Двама номинирани за MME Awards бяха поканени да запишат Deezer Session. 
 
Независимото жури на наградите MME 2024 се състои от петима души, които през годините са си спечелили изключителна репутация и уважение в музикалната индустрия; Джема Брадли (BBC Radio Ireland), Синди Кастильо (фестиваът MadCool), Кевин Коул (KEXP) и Брайън Джонсън (Spotify). Освен това, всяка година победителят на MME Choice Award 2024 от предходната година се присъединява към журито. Тази година това беше Джери Хайл от Украйна.

Свързани новини

Ново от Bulgarian Cartrader

18.03.2024

Изпълнителят с първо клубно шоу у нас

06.11.2023

Българин се бори за европейска награда

27.10.2023

Изпълнителят със соло концерт в София

07.07.2023