No Doubt ще свирят на музикалния фестивал Coachella

No Doubt се завръща на сцената след девет години. Групата, която включва вокалистката Гуен Стефани, ще бъде хедлайнер на популярния американски фестивал Coachella през април. 

По-рано Gwen Stefani, бас китаристът Tony Kanal, барабанистът Adrian Young и китаристът Tom Dumont намекнаха за завръщане с видео в акаунтa си в социалните мрежи. В него на фона на хита “Just a Girl” Stefani си спомня за добрите стари времена. Тя изпраща съобщение на Kanal и четиримата от групата накрая се събират за разговор в Zoom. “Искате ли да направим шоу?", пита тя и отговорът е "Да". 

 

 

Фестивалът Coachella ще се състои в два уикенда - 12-14 април и 19-21 април. Билетите ще бъдат пуснати в продажба този петък. На събитието участие ще вземат освен No Doubt и много други известни имена като Blur, Ice Spice, J Balvin, Lana Del Rey, Tyler, The Creator и Doja Cat. Голямата изненада обаче е именно събирането и появата на No Doubt, за които това ще е първи концерт заедно от 9 години.

“Ще се видим в пустинята през април!!!”, пише в изявление на бандата в социалните мрежи. 

Следващата година се навършват 30 години от излизането на хитовия трети албум на No Doubt "Tragic Kingdom", от който са синглите “Just a Girl”, “Spiderwebs” и “Don’t Speak”, и който достигна първото място в американската класация през декември 1996 г., повече от година след издаването му. 

Миналата година клипът на “Don’t Speak” влезе в милиардерския клуб на YouTube. Това е първото видео на бандата, което прескача границата от 1 милиард гледания и едно от малкото (около 20) издадени през 90-те години на миналия век, които са постигали този успех. През 2023 г. No Doubt издадоха за първи път на винил втория си албум "The Beacon Street Collection" от 1995 г. 

Свързани новини

No Doubt правят група без Gwen Stefani

19.02.2016

Gwen Stefani прави соло албум с Pharrell

30.09.2014

No Doubt работят по нов албум

19.04.2013