Bulgarian Cartrader превръща борбата във вдъхновение в "Soul Is The Price"

Бързо набиращия международен успех Bulgarian Cartrader пуска най-новия си видео сингъл "Soul Is The Price"  и едноименното EP, месец след като спечели престижната награда Music Moves Europe по време на фестивалът ESNS.  
 
Написано и продуцирано от Даниел Стоянов в неговото берлинско студио и миксирано от Стивън Седжуик (работил с Деймън Олбарн, Лана дел Рей и Бенджамин Клемънтайн), парчето съчетава ексцентрични, завладяващи вокали в стила на Принс с водеща бас линия, минималистична и повтаряща се структура, която продължава, докато не изчезне, като сцена в сериала Shaft.
 
 
В EP-то Bulgarian Cartrader се впуска в трансформиращо пътешествие от студено пренебрежение до славата и триумфа. "Soul Is The Price" е артистичната позиция на BCT, която разтърсва душата със сурова интроспекция, изпълнена с трудни истини. Обложката на EP-то улавя българска баба, която споделя с изпълнителя своята история за предателство и оцеляване. Нейните очи, уморени, но предизвикателни, са свидетелство за това как да намерим спокойствие отвъд житейските сътресения. 
 
"Тази снимка е направена по време на снимките за последната ни кампания", разказва Bulgarian Cartrader. "Дамата, която виждате, беше една от трите баби, които завладяха социалните ми медии, използвайки древни български вуду техники. Докато разговаряхме с нея по време на почивката, тя разказа историята си на нашия невероятен фотограф Златимир Араклиев. Биографията ѝ е изпълнена с голямо бреме. Била е малтретирана и изоставена от собственото си семейство, хората в крайна сметка са я принудили да напусне собствения си дом, оклеветили са я. Накрая тя намери подслон и нов дом при една добродушна непозната жена, където от години живее в спокойствие. Като чух тази история от Златимир, изпитах един от тези моменти на пълно затъмнение. Всичко придоби смисъл за мен и всички съмнения дали да използвам нейната снимка за обложка на моето EP напълно изчезнаха."
 
 
В духа на тази история "Soul Is The Price" е едно музикално пътешествие на борбата и себепознанието. От емоционалните дълбини на "Aunty" до носталгичните синтезатори на "Calidona", всяка песен се превръща в глава от разгръщащата се история за изкупление и мир. Заглавната песен на EP-то е химн, който претегля изкушението на славата пред вътрешните ни истини, предизвиквайки ни да напуснем зоните си на комфорт.  "Soul Is the Price" превръща борбата във вдъхновение, призовавайки към автентичност въпреки по-лесния път, това е танц между славата и жертвата, в който не е оставена нито една нота. 
 
Мини албумът се появи точно преди турнето на Bulgarian Cartrader, "Motor Songs Tour Part 2", с единадесет концерта в цяла Германия. 

Свързани новини

Французойка е големият победител

19.01.2024

Изпълнителят с първо клубно шоу у нас

06.11.2023

Българин се бори за европейска награда

27.10.2023

Изпълнителят със соло концерт в София

07.07.2023