Явор Милушев гостува на "Ива от сутрин до обед” в четвъртък

Радио FM+ и сайтът за онлайн разпространение на български филми netcinema.bg отбелязват съвместно "100 години българско кино с netcinema.bg и Радио FM+”.
 
Всеки четвъртък гост в сутрешния блок на медията, "Ива от сутрин до обед”, ще гостуват популярни личности от арт и кино средите, които ще дискутират седмичните премиерни заглавия в сайта. Тази седмица акцентът пада върху два филма, посветени на български поети-легенди: Пейо Яворов - "Дело 205/1913 П.К. Яворов” и Никола Вапцаров - “Вапцаров. Пет разказа за един разстрел”.
 
Явор Милушев е едно от най-големите имена сред българските артисти, с десетки роли в театъра, киното и телевизията. Играе в Нов драматичен театър "Сълза и смях”, театър "199”, Малък градски театър "Зад канала” , в пловдивския театър и на много други сцени в и извън София. 
 
Явор Милушев е и първият гост, част от кампанията на радиото, който този четвъртък, 12 март, ще говори за филма, оставил най-дълбока следа в неговата кариера. Поводът за гостуването му е премиерното за netcinema.bg заглавие на Киран Коларов от 1983г. "Дело 205/1913 П.К. Яворов”, проследяващо трагичните събития около поета Пейо Яворов и самоубийството на неговата съпруга Лора Каравелова. Филмът заема специално място в творческата му биография и пред водещата Ива Дойчинова актьорът ще разкаже за предизвикателството и отговорността да изиграеш такъв сакрален образ като Яворов. 
 
Милушев ще сподели и своята зрителска оценка за документалния филм “Вапцаров. Пет разказа за един разстрел”. Филмът на режисьора Костадин Бонев е емоционален киноразказ за трагичната съдба на поета. В края на 2013 лентата донесе на създателите си и награда "Златен ритон”. 

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024