Хитовият албум с комикси "Над Дъгата" продължава!

През 2016 година ще излезе втората част от албума с комикси "Над Дъгата част 2". Това разкриха едни от създателите на любимото списание Пенчо и Сотир Гелеви, които гостуваха на Ива Дойчинова в сутрешния блок на Радио FM+, за да представят новата книжка с комикси "Илийчо, Август и седемте джуджета". 
 
"Започнахме този комикс преди 20 години, когато нашия чичо Панайот Гелев ни помоли да измислим комикс за детското вестниче "Венче", което излизаше в тираж от 15 000 до 20 000. Така измислихме историята за Илийчо и мърколата Август. През 2014 издадохме книжката "Илийчо и Август", която съдържа 19 различни истории, измислени и публикувани преди години. Сега излиза продължението "Илийчо, Август и седемте джуджета" – една цяла история, съвсем нова – измислена и нарисувана сега. 
 
 
В сюжета на този комикс братя Гелеви вплитат куп познати приказки, които да отворят пред децата света на историите. На страниците ще срещнем героите от "Снежанка и седемте джуджета", "Котаракът в чизми", "Смелия войник и огнивото", "Алиса в страната на чудесата" и много други.
 
Освен по този проект, братя Гелеви са почти готови с втория албум "Над Дъгата", който обещава да бъде толкова хубав, колкото и първия. "Комиксът е трудоемка работа и се прави трудно, но ние от няколко години насам, започнахме редица дейности, с които се опитваме да популяризираме нашите комикси.", разказаха братя Гелеви. 
 
Две големи изложби – национална и международна, която представи работите на над 100 български и 120 европейски художници, редица уоркшопи и ежедневна работа, това са стъпките към връщането на комикса в издателското пространство. Защо се полагат тези усилия? "Защото у нас има страхотни млади автори на комикси, които заслужават да бъдат познати и видяни", завършиха братя Гелеви. 

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024