Борис и Марта за разходката си до Индия

“Добротата и лошотата нямат нито цвят на очите нито, цвят на кожата, нито етническа принадлежност”, казаха пътешествениците Борис и Марта, които гостуваха в сутрешния блок на Pадио FM+, за да ни разкажат за своето пътешествие до Индия и обратно. Пеша.
 
 
Всичко започва, когато преди 5 години испанката Марта влиза в кафе-книжарницата Paper Cake, за да потърси една книга и Борис разпознава в нея любовта. "Не можех да й помогна с книгата, която търсеше, но я поканих на кафе, а тя отказа. За щастие след няколко дни се срещнахме отново", споделя Борис. 
 
Любовта си прокрадва път през общите им мечти, когато още на първа среща започват да си споделят за далечните места, които искат посетят. Пътуването на стоп е нещо, което ги привлича, а тя искат да видят как живеят хората извън Европа. За 5 години двамата авантюристи събират много истории за пътешествията си, всяка една изпълнена с приключения. "Бяхме в Мароко и трябваше да отидем в Англия, защото ни изтичаха визите. Нямаше движение по пътищата, беше 45 градуса и единствената кола, която мина, беше камион с хладилна камера. Притеснихме се малко дали няма да замръзнем вътре, но се оказа, че не работи и така си пътувахме - в хладилник", разказват, допълвайки се, двамата влюбени. 
 
Двамата решават, че искат да направят дълго пътешествие до Индия, но не просто да стигнат до тази страна, а да го направят пеша. Междувременно обаче откриват малко коте на улица в Миан Мар. "Бурма е момиче от гетото", смее се Борис и споделя, че котето било толкова малко, че се побирало в затворения му юмрук. С много грижа и любов успяват да му намерят сухо котешко мляко и да го превърнат в техен верен спътник - заедно с Бурма прекарват 2 години и 3 месеца в Азия, и не смятат да спират.
 
Приключенията от обиколките на Турция, Кавказ, Иран, Ирак, Средна и югоизточна Азия, Китай и Индия може да прочетете в техния блог rovingsnails.com, а скоро очаквайте и книга на двамата вдъхновяващи младежи.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024