Д-р Стаменов: "Жената е създадена да ражда между 20 и 35 години"

"Жената е създадена да ражда между 20 и 35-годишна възраст лесно и без проблем. През този период може да гледа детето с лекота и да му се отдаде изцяло, а една кариера може да гради и на 40, защото в днешно време животът ни е дълъг. Можем да работим дълги години, но репродуктивността ни има срок”, каза акушер-гинеколог Георги Стаменов от клиника "Надежда”, който гостува в "Ива от сутрин до обед" относно кампанията "Имаш ли дете?”.
 
 
"С кампанията "Имаш ли дете?” искаме да покажем, че нещо трябва да се промени в гледната ни точка, защото сега най-важното за младите хора са техните кариера и развитие. Но истината е, че след като изградим всичко в живота си, трябва да има на кого да го оставим, защото ако няма на кого да предадеш направеното от теб, животът ти няма смисъл”, заяви д-р Стаменов. "Напълно естествено е вече една жена да създаде дете без мъж. Напълно ги разбирам и подкрепям, защото от това да избираш дали да си сам завинаги, или да отглеждаш детето си сам, е много по-добре да избереш втория вариант. Но това е едно изключение от правилото, за мен най-правилно винаги ще остане мъжът и жената да създадат свое потомство.”
 
Според д-р Георги Стаменов, ако двама човека правят по едно дете, след време от нас ще остане наполовина от това, което начисляваме сега. "Животът ни е много по-шарен и весел, когато имаме деца, но начинът, по който ги възпитаваме се е изменил доста. Ние успяваме да им втълпим, че е много по-важно да създадат кариера, че материалното е най-важно, както и добрата професия. И така романтизмът да се влюбиш в някого лудо, да заживеете заедно и да създадете заедно деца, се смята за глупост и за едно неправилно решение. Но аз ще кажа на младите хора, че е много по-лесно да открият правилния човек за тях сега, както и да създадат семейство, отколкото, когато наближат 40-те”, каза акушер-гинеколог д-р Георги Стаменов.
 
Кампанията "Имаш ли дете?" дава шанс на бездетни двойки да сбъднат своето желание да имат детенце като подари 7 ин витро процедури с донорска яйцеклетка.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024