Мария Кавлакова и Васил Гюров за закона против свободното къмпингуване

"Историята започна още миналата година, когато няколко организации се събраха, за да стимулираме изграждането на къмпингите и година по-късно получихме отговор под формата на забрана… Вероятно г-н Зеленогорски бе решил, че така ще насърчи икономиката, но той е подведен, тъй като никой от парламента не е запознат с това как почиват къмпингарите и не осъзнават, че и ние подпомагаме икономиката.
 
По цяла Европа зелените хора стават сериозна политическа сила, а у нас тепърва се заражда това. Зелените се виждат като основна пречка за застрояването и са оплювани доста успешно за това от организации с много пари и накрая се получава нелепата ситуация – крадецът вика "дръжте крадеца”, говореха разпалено двамата ни гости.
 
"Незнанието за това как и къде се изхвърля боклук е проблем на цялото ни общество, а не само на къмпингарите по морето. Боклуците идват от невъзпитани хора и главно от тези, които отиват на плажа на Корал или Иракли през деня и решават да изхвърлят кочана от царевица на пясъка. Но дори и хората да поискат да съберат боклука си, те няма къде да го изхвърлят, защото кмета на Царево се е постарал никъде да няма кофи за боклук.”
 
Васил и Мария ни дадоха примери за хотели, които са застроени на пясъка или такива, които е трябвало да бъдат бутнати заради незаконното строителство, но все още продължават да съществуват и да пускат офертите си за летния сезон.
 
"Изпратихме писмо до г-н Зеленогорски, защото имаме ясна стратегия и теза относно всичко това, което се случва и се надяваме да се получи един диалог, който ще доведе до разрешаването на тези проблеми”, завършиха Мария Кавлакова и Васил Гюров. 

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024