Д-р Людмила Емилова за тайната на детското здраве

"В книгата на д-р Фърман "Защитете детето си от болести. Как да храним децата правилно" се оказва, че начина на хранене през първите 10 години на децата е много по-важен отколкото храненето от 11 до 50-годишна възраст, тогава всъщност се и определя от какво ще боледува като по-зрял човек", каза д-р Людмила Емилова в рубриката ни "Здравето", която ни гостува специално за темата – детското хранене и здраве.
 
"Много мои пациенти искаха да напиша книга, в която да събера всички мои съвети за здравословно детско хранене, но поради многото ми ангажименти така и не успях да намеря време. Но за сметка на това д-р Фърман издаде книга, която изцяло отговаря на моя начин на лечение. Това е книга, която трябва да седи на нощното ни шкафче, винаги близо до един родител, защото тя носи отговорите за това как да храним децата си, така че да не боледуват", каза д-р Емилова.
 
 
Историята на д-р Фърман започва с травма на крака по време на фигурно пързаляне. Глезенът му се влошава все повече и повече и никой не може да му помогне. Получава предложение за експериментална операция и тогава той решава да постъпи в клиника, където 54 дни се подлага на гладуване и пречистване с дестилирана вода. След тези 54 дни той се оправя и си тръгва от клиниката абсолютно здрав. Година по-късно печели и златен медал по фигурно пързаляне, така Фърман бива толкова впечатлен от лечението, че решава да запише медицина.
 
"Книгата е написана изцяло възоснова на научни изследвания, правени дълги години върху хора от различна възраст по целия свят. Оказва се, че с колкото повече животински храни храним детето си, то толкова по-голям е шансът от заболяване на рак. Ако при едно момиченце мензисът е дошъл в много по-ранна възраст, рискът от рак на гърдата е по-висок, както и при момчета, които са се развили и пораснали по-бързо, рискът от рак на простата е по-голям."
 
"Излекувала съм около 43 000 пациенти и осъзнах, че децата са най-болни в нашето общество. Майките и бащите не прочистват организмите си преди да заченат детето и така то е заченато от токсични вещества и позитивната енергия липсва. Много майки не се пазят докато са бременни, приемат лекарства, пушат и живеят нездравословно, което оказва голямо влияние на техния плод. Те трябва да се хранят изключително природосъобразно и по време на кърмата, защото всичко, което приемат отива в кърмата за тяхното дете", завърши д-р Людмила Емилова.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024