Акага и QUARTO представят своя Libido Project

"Libido Project" е един дългообмислян и мечтан проект между нас и колегите ни от QUARTO, дълго време говорихме за него и тъкмо, когато нещата бяха на път да не се случат, НДК и нашите спонсори помогнаха проектът да се реализира", казаха Краси Куртев и Георги Велев от Акага, които разказаха повече за предстоящия концерт Libido Project, който ще се състои на 17 май в зала 1 на НДК.
 
"На цената ще сме около 13 музиканти и 3 момичета от ВИТИЗ, които ще пеят заедно с нас. Като цяло искахме да направим нови песни и продукти както с QUARTO, така и с нови лица и когато подбирахме музиката за концерта, ние се замислихме какво бихме искали да чуем на наш концерт. Така решихме да включим фънк, ще има класически моменти, а също така решихме да почетем и музикалната икона Prince с песента му "Purple Rain" още преди да разберем за смъртта му", разказват Краси и Жоро.
 
QUARTO и Акага се появяват с нови съвместни парчета като едно от тях е с кубинско-бразилско звучене. "Когато го чуха, ни казаха, че това парче не е наше и даже ни дадоха съвет, че трябва да направим подобно на него", смее се Краси. "Ще се постараем това да бъде един весел и лек концерт, а акцентът ще бъде посрещане на лятото заедно с Акага и QUARTO. За нас е много важно всички да танцуват и ако хората не станат, ние не се чувстваме естествено и сякаш не сме изпълнили работата си както трябва", споделят Акага.
 
Групата обмисля да стартира нов проект, наречен Академията, където ще откриват и продуцират нови музикални таланти. "Ние започнахме на 20 и ако тогава имаше някой, който да ни даде акъл и да ни помогне, щяхме да сме много по-далеч. За това мислим ние да направим това за младите музиканти, ще им окажем подкрепа, защото пътят към успеха е дълъг и както в спорта ти е нужен добър треньор, така и в музиката ти трябва някой, който да те напътства правилно", казаха Краси и Жоро от Акага.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024