Балканската кулинарна купа

От 13 до 15 май в "Premier Fort Beach" – Свети Влас се проведе второто състезание "Балканска Кулинарна Купа", в което Ива Дойчиновa и Тео Койчинов взеха дейно участие и то не само като консуматори. В рубриката ни "Кулинарните асове" две от водещите лица в конкурса – Ради Стамболов и Борислав Екзархов - се включиха на живо по телефона, за да разкажат за своите впечатления.
 
"Да направиш такова събитие с толкова много участници от цял свят в страна като България е една истинска авантюра. Нещата минаха безупречно, хората работиха неуморно и се получи прекрасно събитие. Състезанието беше много оспорвано. Съжалявам единствено, че не успяха достатъчно колеги да видят това представление, защото организацията е много тежка и си струва да се види, че нещо подобно е възможно в България", сподели Ради Стамболов.
 
"Като страничен наблюдател искам да кажа, че беше наистина грандиозно събитие, което трябва да бъде подкрепяно от повече организации в България. Вече поканихме част от журито да участват в наши проекти, за да можем да привличаме международните представители към България. Балканската кулинарна купа доказа, че България може да организира такива уникални събития. Надявам се да има още подобни събития, които да бъдат подкрепяни от по - широк кръг организации и колеги", разказа Борислав Екзархов.
 
 
Тео Койчинов дойде при нас, за да могат с Ива да разкажат за участието си в купата и какви впечатления е оставила тя у тях. Тяхното участие беше презентацията и носеше посланието "Палачинката е за всеки". "Нашата идея беше да направим "Палачинката е за всеки" – все пак колкото хора, толкова и палачинки. Оказа, че аз за пръв път в живота си трябва да подхвърлям палачинки в тиган. Дори имаше опит за саботаж – тиганът, който ми бяха дали, не беше тиган за палачинки, но включих меката китка и се справих!", смее се Ива.
 
"Искам да поздравя организаторите за този страхотен фестивал, защото доказаха едно наистина професионално ниво. Аз сновах навсякъде и бях обграден великолепни ястия, които дебнех, за да опитам. Имаше една круша в патешкожълт цвят, която беше с невероятна плънка и единственото нещо, което можех да кажа след като я вкуся беше "ммммм". Реших, че се отдавам на оралната любов - тази, която изпитвам по време на хранене", разказа Тео.
 
Големият победител в състезанието е Хърватия. Повече за всичко, което се е случило ще чуем следващата седмица в "Кулинарните асове", когато ще ни гостуват организаторите на събитието.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024