Тангра се завръща

"Тангра е групата, която промени живота ми и му даде смисъл", каза Косьо Марков, основател и басист на легендарната група Тангра.
 
"След 25 години решихме да се завърнем на сцената, макар и в непълен състав. Цялата идея за събирането на групата ми се въртеше в главата от доста време, но единствено със Стенли от състава бяхме останали в България, но след като и Дани Ганчев се завърна възможността стана по-реална. Поканихме и двама гост-музиканти, Иво Чалъков и Стефан Попов от група Gravity Co., които уважавам изключително много, и чрез тяхна помощ правим отново Тангра. Това в никакъв случай не означава, че сме разделени с Емо и Вальо, но те живеят и работят в чужбина и ако случайно се върнат за по-дълго време, ще съберем Тангра в пълен състав", съобщи Косьо Марков.
 
Групата са поставили леко предизвикателство пред феновете си във фейсбук, чрез което ще може да спечелите билет за предстоящия им концерт на 25 юни в Сити Марк Арт център. А ето и какво е предизвикателството – феновете на Тангра трябва да направят клипче, което да изпратят на тяхната фейсбук страница, в което да довършат изречението "Тангра е групата, която…", най-оригиналните ще спечелят билет или ще бъдат включени в трейлър към предстоящия концерт.
 
"Песните на Тангра са издържали във времето, издържали са неговото изпитание, което не е лесно и не се случва при всички изпълнители. И ние сме много щастливи от този факт, защото това означава, че сме докоснали хората и сме оставили следа.
 
Песен, която издържа на времето, е "Оловният войник" и всъщност на един рецитал, на който я изпълнихме се запознахме с продуцент от Западна Германия. Той ни хареса много и искаше да да направим клубно турне в Германия, за това реши да обикаля заедно с нас на тогавашното ни лятно турне в България. Но, за съжаление, по това време, когато Тангра беше в разцвета на силите си, чужденците не можеха да обикалят така свободно из България и заради това бяхме извикани от Държавна сигурност, за да даваме обяснения, тъй като се съмняваха у германеца и неговите намерения. Така нещата се провалиха и турнето в Западна Германия не просъществува", разказа ни Косьо Марков.

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024