След 30 години мълчание група Клас се завръща!

"Групи като Depeche Mode, Duran Duran, Simple Minds ни дадоха вдъхновението да създаваме музика с new wave звучене, музика с едно различно и интересно звучене", казаха Бойко Петков и Момчил Колев от група Клас, които след 30 години мълчание се завръщат отново на сцената с песента си "Шум".
 
"Още преди няколко години установихме, че освен старите си фенове, имаме и нови. Това са млади хора, които по времето на нашия разцвет са били или много малки, или не са били все още родени, но сега намират нашата музика за интересна и различна. И всъщност това ни накара да се разтресем от вълнение, защото не вярвахме, че ще повторим това, което правехме", споделят с нас Бойко и Момчил.
 
"Преди време се опитвахме да разработваме стари парчета, но просто не се получаваха и ги оставихме настрана. Но сега успяхме да напипаме нови звуци и усетихме, че това е новото, което трябва да задържим и развиваме. Искахме да приложим в новите си парчета познатото от група Клас плюс съвременни звуци, които младите търсят днес", казаха музикантите.
 
Група Клас има две готови парчета и подготвя още две, които ще предшестват новия им албум.
 
"Музиката винаги ни е била присърце, никога не сме спирали да правим музика и имаме много планове за бъдещето. Измислили сме нова визия, правим нови парчета, обмисляме и концерт", казаха Момчил Колев и Бойко Петков от група Клас.

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024