София ще Диша за седма поредна година

"Седмото издания на "София Диша" идва с много големи промени, които са породени от стремежа ни за развитие и желание този фестивал да бъде разпознаваем и извън България", сподели с нас Стоян Николов, един от организаторите на София диша / Sofia Breathes.
 
"Всяка година след фестивала проследяваме колко сме постигнали и какво все още можем да постигнем. Допитваме се и до нашите участници и посетители за подобренията, които можем да направим и така тази година идваме с доста големи промени. Първото и може би най-главно е смяната на локациите. Тази година сме на четири нови улици – ул. Иван Денкоглу, ул. Московска, ул. Княз Александър I и бул. Ал. Стамболийски. Променяме и самата идея на фестивала, защото вече ще имаме тематични зони, а не тематични седмици. Всяка седмица нашите посетители ще могат да се насладят на литературата, базара, изобразителното изкуство и детската ни зона. Също така ще имаме и музика всяка седмица, защото сме се погрижили за изградим голяма сцена на бул. Ал. Стамболийски, където ще можете да чуете различни изпълнители.", сподели с нас Стоян Николов.
 
"София Диша" стартира като фестивал, който иска да развива града и да дава различни възможности на хората от града, но тази година навлизаме в един нов етап. В България всяка година има голям наплив на туристи и искаме "София Диша" да бъде една от причините, поради която те идват и поради която българската култура се популяризира, защото наша главна цел е достойно да презентираме българското творчество", разказа ни Стоян.
 
Тази година различните зони и участници ще защитават и свои собствени каузи: детската зона застава зад каузата защита над децата, релакс зоната – помощ на хора в неравностойно положение, творческата зона ще подкрепи младите таланти, спортната – здравословния начин на живот, а базарната зона застава зад каузата за развитие на културно-творческите индустрии, които могат да развият нашата икономика.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024