Хасан Бласим и Адам Загаевски очакваме на Литературния фестивал

"Хасан Бласим ще бъде един от гостите, които очакваме тази година на четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал, чиято тазгодишна тема е посветена на Миграция, идентичност, граници, принадлежност", казаха Дора Радева и писателят Ангел Игов.
 
"Хасан Бласим живее във Финландия, но пише на арабски. Неговото гостуване е като че ли иронично, защото когато решава да емигрира към Финландия, минава през българската граница, където бива пребит. А сега ние го посрещаме като автор. Това е един житейски пример как преминаването на една граница, каквато и да е тя, може да бъде болезнено.", разказва ни Ангел Игов.
 
"Друг от гостите, които очакваме е Адам Загаевски, огромен поет, световно име, един от най-големите полски поети и е изключително събитие за нас, че прие поканата ни. Интересна ще бъде и формата "Актьори срещу поети". Произведения се четат от техните автори и след това от актьори, а публиката преценява кои се е справил по-добре. Но това трябва да се види и чуе, защото трудно бих могла с думи да опиша разликата между актьорите и писателите.", споделя ни Дора Радева, програмен директор на "Софийския международен литературен фестивал".
 
А на literaryfest.org можете да намерите цялата програма на тазгодишния фестивал.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024