Децата от ЕСПА в помощ на децата, лишени от родителски грижи

"Искаме да покажем на децата, че се грижим за тях и сме готови да им подадем ръка." Каза 11-годишната Мия от частно училище ЕСПА, която ни гостува с почти 8-годишния Алекс и Елена Немцова, за да разкажат за своята Акция милосърдие.
 
Вече 17 години ЕСПА организира конкурс за рисунка, като най-добрите рисунки биват тиражирани и продавани, а събраните средства се даряват на домове за деца, лишени от родителски грижи. "Много обичам децата и искам всички те да са много добре и щастливи и все всяка година някой родител да си има дете. Ние помагаме на тези дечица, лишени от родителска грижа.", каза Алекс.
 
"Картичките се продават на щанда на ЕСПА на Немския коледен базар пред Народния театър. Там помагат някои учители и родители на училището, а понякога и известни личности. Чувствам се хубаво, защото правя нещо добро и това ме кара да се чувствам прекрасно. Надявам се всеки, който прави нещо такова да се чувства по същия начин.", допълни Мия.
 
"Всяка година децата, които искат да участват в конкурса, отделят от междучасията си, за да рисуват. Предават се стотици рисунки и са избрани най-добрите от наистина безпристрастно жури, колкото и трудно да е това, когато става въпрос за деца. До миналата година помагахме на децата от с. Гурково, но от тази година той е разформирован и се насочихме към два други в София – "Паисий Хилендарски" и "Софроний Врачански".", сподели г-жа Немцова. "Миналата година събрахме около 8 000лв. за дома в Гурково, а децата от там дойдоха на посещение в ЕСПА. Всички наши ученици очакваха с огромно нетърпение срещата: бяха подготвили подаръци и обясняваха колко много искат да прегърнат другите деца.", допълни тя.
 
"Искаме да покажем на децата, че се грижим за тях и сме готови да им подадем ръка. Ние в ЕСПА много добре знаем какво искаме и не чакаме чудеса, за да се случи – ние правим чудесата. Заповядайте да си купите картичка, за да помогнете на децата, лишени от родителски грижи и ако можете, осиновете едно." казаха Алекс и Мия за финал на прекрасното си гостуване.
 
Каталогът с картички можете да видите на espa-bg.com, където можете и да закупите картички онлайн.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024