2016 през очите на... Камен Алипиев-Кедъра

"През последните години в българския спорт се говори само за пари и забравихме, че за да имаме история, трябва да я започнем с много ентусиазъм и усилия, да обичаме това, което правим и след като дойдат резултатите, тогава идват и парите. Така се създават модели на подражание и спортисти, които не са просто едни звезди, а всъщност допринасят за развитието на спорта ни.", каза спортният коментатор Камен Алипиев-Кедъра, с когото обсъдихме спортната страна на изминалата 2016г.
 
"Най-вълнуващото през тази година, разбира се, бяха олимпийските игри. Не могат да се сравнят с нито едно друго състезание, защото самата работа и подготовка са много големи и сериозни. Докато бях в Рио, нямах никакво време за почивка, но не успях да усетя умората, тъй като през цялото време те държи адреналинът. И въпреки това, няма как да сравним тазгодишните олимпийски игри с тези, които бяха организирани във Великобритания. Британците бяха направили нещо феноменално и зрелищно.", разказа Камен.
 
"Утре е церемонията Спортист на годината и някои от моите фаворити са Боян Петров, Мирела Демирева и Радослав Янков. Бих казал, че Боян Петров е фигура, която заслужава такова призвание, защото той участва в най-голямото състезание – това да не спира и да гледа нагоре. Изкачва невероятни височини с много усилия въпреки всичко, което му се случва. Той е велика фигура.
 
Въпреки всичко Мирела Демирева според мен ще бъде спортист на годината, защото все пак тя спечели най-високото отличие за българите на олимпийските игри тази година", каза Камен Алипиев-Кедъра.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024