Сертификатът за дарител - по-добрият подарък

"Самата идея се роди от това че ежегодно  се подаряват бизнес подаръци – тефтери, календари, химикалки и подобни. Един такъв комплект е на стойност около 10 лева, които биха могли да нахранят едно дете за един ден.", каза уеб дизайнерът Мартин Пепелджийски, който е и един от организаторите на платформата usmivka.org.
 
"Платформата дава възможност да подкрепите кауза със средства според преценката ви и вместо да купите подарък на някого, да му дадете сертификат с неговото име, като дарител за някоя кампания.", разказа Мартин.
 
"Дарението става изключително лесно: трябва да си изберете кауза, в момента има 6, но ще се увеличат. След това посочвате сумата, която искате да дарите. Веднага след като посочите името си или името на човека, на когото искате да подарите сертификат, получавате имейл с номера на банковата сметка, за да прехвърлите сумата към каузата. Вие дарявате директно на нуждаещите се, няма посредници, а платформата не взима никакви комисионни.", допълни за процеса на дарение той.
 
"Подаръкът "нищо" нашумя в Англия и представлява една оформена пластмаса или дърво, което няма никаква употреба. Целта му е да покаже на хората, че всичко, от което имаме нужда, вече притежаваме и подаръците нямат значение. Според нас, обаче, един сертификат за дарител би дал много по-ценен урок, отколкото един такъв подарък и най-важното – помагаме на някого в нужда.", сподели Мартин.
 
"Освен системата за дарения, имаме един блог, в който публикуваме неща които са ни докоснали. Един от материалите е за отдела за недоносени бебета в Първа МБАЛ, който няма собствена пералня. Това означава, че се пере в другите отделения и често се случва хубавите дрешки на бебетата да изчезват, а това е място където се пере много често.", разказа още за съдържанието на сайта гостът ни.
 
"Надявам се нещата да се развиват толкова добре, колкото до момента. Срещаме огромна подкрепа от личности, които се съгласиха да станат лица на платформата, като сред тях са Иво Иванов, Боян Петров и ти, Ива, за което искрено благодаря.", завърши Мартин Пепелджийски. 

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024