2016 през очите на... Добрина Чешмеджиева

"2016г. беше спорна година с много моменти на изпитание за всички. Случиха се много събития, които бяха изненада за нас, които често ми напомняха за една мъдрост, която гласи: "Бъдещето винаги има дълго минало". Тоест това, което ни се случва днес или ще се случи има някаква история с всичко преживяно и може би точно за това хората потърсиха промяна и ни изненадаха с изборите си.", каза Добрина Чешмеджиева, журналист и главен продуцент на новините на БНТ, с която днес погледнахме към политиката на изминалата 2016г.
 
"Лично за мен най-силен момент през 2016г. ще остане краят на юли и началото на август. Тогава повечето хора бяха в почивка, а аз координирах новините в БНТ, когато се и случиха атентатите в Ница, в Турция и Мюнхен.  Не искам да звуча песимистично, но за мен това са събитията, които белязаха тази година. Всичко друго е въпрос на преодоляване, морал и принципи, но такива ужасяващи събития трудно могат да бъдат забравени.
 
Най-трудните ми предавания тази година бяха около президентската кампания и кампанията за националния референдум. Отделихме страшно много време за всичко, бяхме поканили всички кандидати за президенти, абсолютно всички. И отделно бяхме направили специален формат за въпросите към референдума.", каза Добрина.
 
"Имаше много изненади тази година като Брекзит, Доналд Тръмп. Но всъщност защо бяха изненади за нас? Защото всички очаквахме да се потвърди статуквото и утвърдената избирателна система.
 
Това, което ми прави впечатление все повече е, че хората не обичат да чуят другата, различната гледна точка. Аз като журналист нямам проблем с това, любопитно ми е, когато съм срещу човек с различна теза. Но най-често, когато видим човек с друга позиция ние го наричаме купен, глупав, страхлив… Искам да ви кажа, че трябва да приемем различното и това, че има по-добри от нас. Така ние самите ставаме по-знаещи и талантливи.", споделя с нас Добрина Чешмеджиева.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024